HDP İzmir Aday Listesi Açıklandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. bölge ve 2. bölge milletvekili adayları tam listesi, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edildi. 1. ve 2. bölgedeki ilk sıralar değişmezken, bir önceki seçimde 1. bölge 3. sırada yer alan Pınar Aydınlar listede yer almadı.

HDP İzmir Aday Listesi Açıklandı
HDP İzmir 1. bölge ve 2. bölge milletvekili adayları tam listesine göre 1. bölgede sırasıyla şu isimler yer aldı:

Ertuğrul Kürkçü, Mülkiye Birtane, Musa Alkan, Semra Uzunok, Bayram Ercan, Derya Öz, Ömer Balkaş, Latife Canan Kaplan, Ahmet Önerge, Ayşe Erkek, Hanife Budak, Nevzat Alkan ve Nihat Yıldırım.

2. bölgede yer alan milletvekili adayları ise şöyle:

Müslüm Doğan, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Süleyman Gündüz, Eylem Yıldız, İbrahim Akın, Nazlı Masatçı, Cemal Bıçak, Hüseyin Az, Hediye Tekin, İmdat Ataş, Ülkü Yalçınkaya, Ayşe Özen ve Hamdi Öztürk.

HEDEF EN AZ DÖRT MİLLETVEKİLİ

Listelerin açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, hedeflerinin en az dört milletvekili çıkarmak olduğunu belirtti.

Uğur, “Görüldüğü üzere üç seçimde 100 bin, 200 bin, 300 bin civarında oya yaklaştık. Bu potansiyelimizin bir kısmını yansıtıyor. Bu seçimde 500 bin civarında seçmen kitlesinin sandığa yansımasını hedefliyoruz. Dört milletvekili çıkartacak potansiyele sahibiz. Sonuçları 1 Kasım’da alacağız. Daha fazlası da mümkün ama Türkiye’de hayat bu kadar hızlı değişmiyor” dedi.

İzmir’in Kürt seçmenlerin yoğunlukta olduğu, yaşam biçimine müdahaleyi reddeden, kendi özgürlük alanında yaşamayı isteyen yurttaşların olduğu bir şehir olarak değerlendiren Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

İzmir seçmeninin programımızla örtüşen yaklaşımı var. Çeşitli ön yargılara rağmen hedefi aşmayı hedefliyoruz. Bu seçimde büyük bir başarı göstereceğiz. Çabamız Türkiye’de kardeş kavgası olmaması ve adil bir yaşamı kurmaktır.”
Kaynak: İHA