Burhaniye'de Organik Pazar Denetimi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kırtık mahallesinde başlatılan organik tarımdan olumlu sonuç alınırken, kurulan organik Pazar da yoğun ilgi gördü. Belediyenin, Pazar yerinde oluşturduğu organik pazarı da, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü uzmanları tarafından denetlenmeye başlandı.

Burhaniye'de Organik Pazar Denetimi
Burhaniye de, Kırtıklı vatandaşların ürünlerinin yer aldığı pazara denetleyen Ziraat Mühendisi Dursun Yanlıç ve Yener Erden, köylü vatandaşlara hayırlı işler temennisinde bulundu. İlçede organik tarımın yaygınlaştırılması için yoğun bir çalışma içine girdiklerini anlatan İlçe Müdürü Erdal Aldağ, çiftçilerin gelirinin artırılması için çalıştıklarını anlattı. İlçede gıda denetimlerinin aralıksız devam ettiğini anlatan Müdür Aldağ, organik üretim yapan vatandaşların sertifikalarını sergilerinde bulundurmalarının zorunlu olduğunu söyledi.

Kendilerine destek olanlara minnettar olduklarını anlatan Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara da, organik ürünlere olan ilginin her geçen artmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Kaynak: İHA