Niksar'da 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' Yürüyüşü

Tokat’ın Niksar ilçesinde sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından teröre tepki yürüyüşü gerçekleşti.

Niksar'da 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' Yürüyüşü
İlçe otogarında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar terör olaylarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. STK’lar ve vatandaşlar; Petrol Meydanı, Cahit Külebi Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Caddesi boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. PKK terör örgütü aleyhine sloganlarla yürüyen kalabalık, terör saldırılarını protesto etti. Kalabalık, Cumhuriyet Meydanı Buğday Pazarı önünde kurulan platform önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı seslendirdikten sonra Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Daha sonra STK’lar adına terör olaylarını protesto eden basın bildirgesini okuyan Niksar Vakfı Başkanı Cemalettin Bilgin, ülkede 30 yılı aşkın süredir devam eden terör belasının artık Türk milletinin kaderi olmaktan çıkması gerektiğini söyledi.

Bilgin, “Bizler Niksar’da yaşayan, Kelkit vadisinin yiğit insanları olarak Kurtuluş Savaşı’nda düşman kuvvetlerine karşı nasıl bir tepki verdik ise Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, bölüp parçalamak için çalışan, iç ve dış düşmanlara karşıda en sert tepkimizi göstermeye kararlıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olarak; tek bayrak, tek millet, tek vatan aşkı ile bu vatan uğruna canımızı vermekten asla geri durmayacağımızı bütün dünyaya haykırmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA