Zonguldak'ta Arama Kurtarma Tatbikatı

Kentte UMKE tarafından düzenlenen tatbikatta, heyelan sonrası göçük altında kalan yaralılar temsili olarak kurtarıldı

ZONGULDAK - Zonguldak'ta, heyelan sonrası göçük altında kalan yaralıları arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

"Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 10. Bölge Eğitim Kampı" için kente gelen Bartın, Bolu ve Karabük ekipleri, Ankara karayolunun 16. kilomektresindeki Göldağı Yaşam Parkı mevkisindeki "heyelan sonrası göçük altındaki yaralıları kurtarma" tatbikatına katıldı.

Ekipler, senaryo gereği yıkılan ağaçların ve toprağın altında kalan 6 yaralıyı kurtardı.

Yaralıların yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildiği tatbikat, başarıyla sonuçlandırıldı.

Bolu Bölge Koordinatörlüğü Afet Sağlık Hizmet Birim Sorumlusu Onur Durukan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin daha hızlı ve etkin bir şekilde olaylara müdahale etmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Tatbikatlara tüm hızıyla devam edeceklerini dile getiren Durukan, "Bugünkü tatbikatımızda da heyelan konusunu işledik. Heyelan altında kalmış 6 yaralımızı kurtarma çalışması gerçekleştirdik. Bölgemiz itibarıyla heyelan olayları görülebiliyor. Böyle bir risk var. Bu riske dair bir çalışmamız oldu. Tatbikatlarımızın devamı ilerleyen faaliyetlerde gelecektir" diye konuştu.

Heyelan, trafik kazası ve kayıp şahıs konularında arama kurtarma ve acil müdahale konularında eğitimlerin verildiği UMKE kampı, bugün sona erecek.
Kaynak: AA