Yarışmaya Katılabilmek İçin 55 Kilo Verdi

Bursa'da yaşayan 29 yaşındaki güvenlik görevlisi Samet Gürtay, yurtdışında bir adada düzenlenen yarışma programına katılabilmek için diyet ve spor yaparak 55 kilo verdi.

Gürtay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir sene önce 140 kilogram olduğunu söyledi. Yurtdışında bir adada çekilip televizyonda yayınlanan yarışmaya katılmak istediğini ve bunun için fazla kilolarından kurtulmaya karar verdiğini belirten Gürtay, "Hemen diyetisyene gittim. Evimde bir odayı da spor salonuna çevirdim. Diyetisyenin verdiği programı titizlikle uyguladım. Çok sevdiğim sufle tatlısını bile haftada sadece bir gün yiyerek, ilaç kullanmadan, mide ameliyatı olmadan, bir yılda 140 kilodan 85 kiloya düştüm" diye konuştu.

Zayıflama sürecinin zor geçtiğini anlatan Gürtay, düzenli beslenme ve sporla bunu gerçekleştirdiğini dile getirdi.

İlk günlerde hızlı bir şekilde zayıfladığını, ayda 10 kilo verdiğini bildiren Gürtay, "Tabii süreç daha sonra yavaşladı. Sporumu artırdım, evime ufak tefek spor aletleri alarak hem vücudumu korumaya hem de kondisyonumu sağlamaya çalıştım. Uzun bir süreç oldu ama sonunda 55 kilo verdim. Şu an belki de en çok istediğim şeye kavuştum. Artık yarışmaya başvurabilirim" ifadelerini kullandı.

Gürtay, zayıflama sürecini fotoğraflarla belgelediğini sözlerine ekledi.

- "Diyet bir yaşam biçimi"

Samet Gürtay'ın diyetisyeni Dilara Süngü ise onun, iradesi sayesinde fazla kilolarından kurtulduğunu ifade etti.

Obez insanların kendilerini toplumdan dışlanmış hissettiğini, zayıflayanların ise hayata daha umutlu baktığını vurgulayan Süngü, şöyle konuştu:

"Samet bey bize geldiğinde çok yüksek kilolarda bir danışanımızdı. Yüksek kilolardaki insanlar sadece beden algılarıyla değil, toplumdaki algılarıyla da yüzleştikleri için moralleri çok bozuk oluyor. Bir yıllık süre insanlara çok uzun geliyor ama bu dönemi olabildiğince keyifli yaşadık. İkişer haftalık süreçlerle Samet beyi kontrole aldık ve bu arada beslenmeyle sürekli mücadele etmek zorunda kaldığımız için bazen komik, bazen trajikomik, bazen de tartışmalı zamanlar geçirdik."

Süngü, diyetin bir yaşam biçimi olduğuna dikkati çekerek, "Tamamen yasakladığımız bir besin grubu yok. Bu sürede tatlı da tüketildi, kebap da yenildi ama miktara dikkat edildi. Bu miktarlara artık Samet bey alıştığı için bundan sonraki hayatında hem sağlıklı olacağını hem de kilosuna dikkat edeceğini düşünüyorum. Yeni vücudu ona hem özgüvenini yeniden kazandırdı hem de mutlu oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA