Ticaret Borsası Üreticiye 'Giresun Fındık Lisanslı Deposu Ve Spot Borsasını' Tanıtıyor

Giresun Ticaret Borsası (GTB) AB hibesiyle yapılmakta olan "Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsa Kurulması" Projesi Tanıtım Çalışmaları Kapsamında, Merkez, Boztekke Köyü ve Bulancak, İnece köyünde Fındık üreticileri ile buluştu.

Ticaret Borsası Üreticiye 'Giresun Fındık Lisanslı Deposu Ve Spot Borsasını' Tanıtıyor
Tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşma yapan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, " Öncelikle Fındık Sezonun Üreticimize, Sanayicimize ve Ülkemize Hayırlı ve Bereketli olmasını diliyorum. Bizleri köyünüze kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Fındık lisanslı deposu ilk defa Ülkemizde bizim önderliğimizde yapılıyor. Yıllardır “Hamburg Borsası” fındığın fiyatını belirler gibi kulaktan kulağa konuşulan durum aslında gerçek değildir. Fındığın borsası Giresun’da, Giresun Ticaret Borsası tarafından kuruluyor. İşte buraya bu gün Teknik detaylar ve kullanımı ile ilgili bilgi vermek için geldik. Bu proje tamamen Giresun Ticaret Borsası personeli tarafından geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur, Sizlerin huzurunda bütün GTB Personeline teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu, lisanslı depo kullanımı ve yararlarını anlatan el broşürleri, GTB logolu Şapka ve Budama Bıçağı dağıtıldı.
Kaynak: İHA