Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Yüzen Havuzda Serinledi

Elazığ’da Hazar Gölü içine yapılan yüzen havuz vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, yüzen havuza koşuyor.

Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Yüzen Havuzda Serinledi
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü’nde kaymakamlık tarafından kurulan, belediyenin de destek verdiği yüzen havuz serinlemeye gelenlerin ilgi odağı oldu. Özelikle çocuklar ve gençlerin ilgi gösterdiği havuzda vatandaşlar boğulma tehlikesi yaşamadan yüzerek, serinleme fırsatı buluyor. Hazar Gölü’ne gelenlere ücretsiz hizmet veren yüzen havuzu, özellikle Elazığ, Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl’deki tatilcileri çekiyor.

Tatil yapmaya gelen vatandaşlardan Maşallah Deniz, tatil yerinin kısıtlı olduğundan dolayı sık sık Hazar Gölü’ne geldiklerini söyledi.

Deniz, “Elazığ’da gidecek bir yer yok, sıkılıyoruz. Havalar çok sıcak serinlemek için suya girmek lazım. Bi de ekonomik yönden burası havuza göre daha ucuz oluyor. 3 TL gidiş geliş buraya ulaşım. Öğrenci olarak uygun geliyor” dedi.

Yapılan hizmeti çok doğru bulduğunu ifade eden Yunus Hayman, “Elazığ’da güzel bir şey var, o da bu havuzdur. Daha öncede geliyorduk. Oturacak yer yoktu. Yüzecek bir yer yoktu. Şu anda biraz olsun güzelleşmiş. Bu yapı özellikle ocakların kurulması, masaların kurulması, piknik alanı gibi yerlerin olması çok güzel bir şey. En azından insan böyle yerlerde nefes alıyor. Hafta sonu burada nefes alacak yer buluyor” diye konuştu.

Sivrice vatandaşlarından Abdulkadir Batmaz ise, “Elazığlıların da hizmetinde bu park Sivricelilerin de hizmetinde bu park. Türkiye’den herkes bu parka geliyor. Bu parkın özelliği ve güzelliği her tarafının çim olmasıdır. Tuvalet sorununun olmayışı, yollarının düzgün oluşu ve çöplerin düzenli toplanması nedeninden dolayı tercih edilen bir mekandır. Bu gölün içinde yapılan yüzme havuzu da burayı tercih etmelerinde büyük etki ediyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA