F Klavye Kursları Gençlere İş Umudu Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı F klavye kullanım kursları iş umudu oldu. Kursu bitiren gençlerin adliyelere zabıt katisi olarak görev alması F klavye kulanım kurslarına olan ilgiyi artır.

F Klavye Kursları Gençlere İş Umudu Oldu
Burhaniye de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Ticaret Meslek Lisesinde açtığı 100 saatlik hızlı F klavye kullanım kursları yoğun ilgi gördü. Ergüder Seyfi ve Semiha Seyfi çiftinin verdiği kurslara katılan gençler, 3 dakika da 100-160 arası kelime yazmaya başladı.

Kursa katılmaktan memnun olduğunu anlatan Neriman Mandı,” F Klavye hiç kullanmamıştım. F klavyeye Ergüder hocamla ve Semiha hocamla başladım. Sıfır bilgim vardı. Ama, şu an 160 kelime yazabiliyorum. 10 yanlışla. Onlara çok teşekkür ediyorum ayrıca. Bir arkadaşım aracılığı ile Semiha hocayı ve Ergüder hocayı tanıdım. Tanıdığıma çok memnunum. Zabıt katipliği sınavına hazırlanıyorum. Umarım yardımlarıyla sınavımda başarılı olacağım” dedi.

Aylin Damal da,” F klavyeye sıfırdan başladım. Daha doğrusu hepimiz sıfırdan başladık. Bu kadar ilerleyebileceğimizi kimse tahmin etmiyordu. Ama Ergüder hocamın desteği sayesinde buralara kadar gelebildik. İnşallah, çok kısa zamanda da mesleğimizi yani zabıt katibi olarak mesleğimizi elimize alacağız. Klavyeye ilk başladığımızda bu kadar yazabileceğimizi imkansız diye düşünüyordum. Hatta Ergüder hoca 80-100 çıkarırsınız dediğinde imkansız olarak bakıyorduk. Ama, onun sayesinde buralara kadar geldik. Ona ve eşine teşekkür ediyoruz” dedi.

Mustafa Yardım ise,” Burhaniye adliyesinde çalışıyorum zabıt katibi olarak. Biliyorsunuz, 2017 yılından itibaren Devlet Personel Başkanlığı F klavyeyi zorunlu kıldı. Ben Q klavyeden F’e geçmeye çalıştım. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Ergüder hocama teşekkür ediyorum. Arkadaşlarla iyi bir ortam hazırlandı burada. Hepsinden memnunuz. Güzel bir ortam oldu. Yeni nesilleler tavsiye ediyorum bunu” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç da,” Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi olarak birçok kurslar açmaktayız. Fakat açtığımız, açmış olduğumuz hızlı klavye kursu çok ilgi gördü. Kursiyerlerimiz bu kursu tamamladıktan sonra zabıt katipliği sınavlarında başarılı oldular. Güzel sonuçlar aldık” dedi.

Kurs Öğretmeni Ergüder Seyfi ise,” Biz, eski ismiyle Burhaniye Ticaret Lisesi’nde uzun zamandır F klavye kursları açıyoruz. F klavye kurslarını açtığımız da ilk hedefimiz, Adliyelere zabıt katibi yetiştirmekti. Genel de gelen kursiyerlerimiz bu amaçla geliyorlar. Nitekim bu öğretim döneminde 20’ye yakın arkadaşımız direk olarak zabıt katibi olarak göreve başladılar. Yeni başlayan arkadaşlarımız da şu an gayet iyiler. Yani hedefe yaklaşmış durumdalar. Ama ben şunu da istiyorum. F klavyeyi sadece zabıt katipliği için değil de normal bilgisayarla uğraşan arkadaşların da F klavyeye geçip F klavye eğitimini almalarını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA