112 Çağrı Merkezi Devreye Giriyor

Muğla valisi Amir Çiçek, 112 Çağrı Merkezi, Göç İdaresi Müdürlüğü, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Sağlık Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti. 112 Çağrı Merkezi’nin devreye girmesinin önemli olduğunun altını çizen Vali Çiçek, aynı binada hizmet veren Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın yeni bir binada hizmet vereceğini açıkladı.

112 Çağrı Merkezi Devreye Giriyor
Vali Çiçek’i ziyaretlerinde Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Fethi Özdemir, Yatırım İzleme Müdürü Hasan Cahit Tüfekçi, YİKOB İdari ve Mali İşler Müdürü Nurhan Varan, YİKOB Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Ali Haydar İstemihan, İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Uz. Dr. Tolga Katmer ve İdari Hizmetler Başkanı Dr. Oğuz Öksüzler birimlerinde hazır bulundu.

Ziyaretlerden sonra açıklama yapan Vali Çiçek, “Kamu olarak yaptığımız görev çok önemli. Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı yürütmek olmazsa olmazımız. Muğla, sahip olduğu değerleri ve güzellikleri ile yabancı vatandaşların ilgi odağında olan bir il. O nedenle Göç İdaresi Müdürlüğümüzün çalışmalarını çok önemsiyorum. Aynı şekilde ilimizde yapılan yatırımların koordinasyonunu sağlayan Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’un kontrolleri yapması ve yatırımların hayata geçirilmesindeki süreci çok iyi takip etmesi gerekli. İlimiz açısından diğer bir önemli konuda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin devreye girmesi. Eylül sonu gibi YİKOB’u yeni yerine taşımayı planlıyoruz. Böylelikle çağrı merkezimizdeki donanım ve yazılımla ilgili çalışmalarımızı tamamlayıp faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Vali Çiçek, hastanelerde hizmet alan vatandaşların hizmetten memnun kalarak ayrılmalarının olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

Kalite ve memnuniyet ölçümünün iyi yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Vali Çiçek, “Hastalarımızdan aldığımız geri dönüşler kendimizi geliştirmemiz, sorunları tespit edip çözüm yollarını ortaya koymamız bakımından yadsınamaz bir öneme sahip. Hastaneye gelen hasta veya hasta yakınlarına karşı sabırlı ve hoşgörülü bir davranış sergileme konusunda hem insani açıdan hem de görev sorumluluğu bakımından sağlık personellerimize önemli bir görev düşüyor. Bu konuda daha duyarlı olunması şart” dedi.

Kaynak: İHA