KKYDP Ekonomik Yatırımlarda Projesi Geçmiş Yatırımcılara Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bilecik’te Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 2015 yılı 10’uncu etap “Ekonomik Yatırımlarında” projesi kabul edilen yatırımcılara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KKYDP Ekonomik Yatırımlarda Projesi Geçmiş Yatırımcılara Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah Saray, şube personeli ile 10’uncu etap ekonomik yatırımlarda projesi geçen firma yetkilileri katıldı.

Yapılan toplantıda, ekonomik yatırımlarda 2006 yılından 2014 yılına kadar Bilecik’te 16 proje geçtiği ifade eden Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, “Senede ortalama 2 proje demek. 9. Etap Ekonomik Yatırımlarda 16 proje geçti ve 12 proje ile sözleşme imzalandı. 10’uncu etap ekonomik yatırımlarda ise 17 projemiz geçerek son iki yılda büyük bir atılımla 33 proje desteklemeye hak kazandı. Amacımız Bilecik’imize yatırım yapılması ve bunun için de biz elimizden gelen kolaylığı Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“77 MİLYON İNSANIMIZIN HAKKINI KİMSENİN YEMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Milletin parasından yüzde 50 hibe desteği gibi büyük bir rakam yatırım yapılması için verildiğini bahseden Yıldız, şöyle devam etti:

“Sadece bu rakamı almak için yatırımı yapan olursa 77 milyon insanımızın hakkını kimsenin yemesine izin vermeyiz. Bu paralarda başında tüyü bitmemiş yetimin, sokakta çöpten ekmek yiyenin, şehidimizin yetim ve öksüz bırakılan çocuğunun hakkı var. En küçük bir eksiklikte proje destekleme dışı kalır ve kendi masrafını kendi karşılar yatırılan teminatlarınız yanar. Projeler süresinde ve projede ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak. Projenin tamamen aksama durumunda da projeyi iptal ederiz. Program kapsamında proje uygulamalarının en geç 1 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Çevre İl Müdürlüğü ve diğer Kurumlardaki işlerinizi hızlandırıp yatırımların biran önce tamamlanması için biz bize düşeni fazlasıyla yapıyoruz siz de size düşeni yapın. Çevreyi rahatsız edecek, kirletecek ve koku salacak durumlarda çok hassas olmalısınız. Kanun ve Yönetmeliklere göre hareket etmeli, yerleşim alanlarının gelişimini ve kendi yatırımlarınızın gelişebileceğini ve hakim rüzgarları da dikkate alarak yer secimi yapmalısınız. Projeler tamamlandığında törenle açılışlarını yapmalıyız ki yapılan güzel şeyler bilinsin. Milletimizin parasının nereye harcandığı, bu paraların ve harcanan emeğin üretime ve istihdama dönüştüğü görülsün. Hepinizin yatırımları hayırlı olsun. Allah kazasız, belasız yatırımlarınızı bitirip helalinden kazanmanızı nasip etsin.”

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli personel tarafından 10’uncu etap ekonomik yatırımlarda neler yapılması gerektiğini anlatan bilgilendirme sunumunun ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA