Ağustos Ayı İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı

Adıyaman İl Genel Meclisi Ağustos ayı gündeminde yer alan maddeler görüşüldü.

Ağustos Ayı İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı
İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan’ın başkanlığında gerçekleşen Ağustos ayı toplantısı gündemdeki konular görüşüldü. Salih Şahan, toplantının hayırlara vesile olmasını ve yaşanan terör olaylarından dolayı şehit düşen askerlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar dilediği.

Adıyaman merkeze bağlı Burç Köyünde bulunan Burç tarihi yapısının aslına uygun restore edilerek turizme kazandırılması ile ilgili rapor görüşülerek kabul edildi.

Adıyaman’ın Besni İlçesi Üçgöz Köyü 240 ada 1427 nolu parsel üzerinde lisansız güneş enerji santrali yapılması istemi görüşüldü. Güneş enerji santrali kurulabilmesi için öncelikle söz konusu amaca yönelik 1/ 5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planının yapılması kabul edildi.

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Çobanlı Mahallesi, Ziyaret mevkii 604 nolu parsel üzerinde beton santrali amaçlı mevzi imar planı yapılması için öncelikle sanayi alanı amaçlı 1/ 5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının yapılması kabul edildi.

Adıyaman’ın Gerger İlçesine bağlı Çamiçi köyünde büyük bir kısmı köy yerleşik alanı ve civarı haritası içerisinde bulunan afet konutu amaçlı yer seçim protokolü yapılmış olan 135 ada 1 parsel ve 136 ada 1 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde, Adıyaman il afet ve acil durum müdürlüğünce afet konutları yapılması hedeflendiği belirtilerek, konut alanı amaçlı hazırlanmış olan imar planlarının onaylanmasıyla ilgili rapor okunarak kabul edildi.
Kaynak: İHA