Kurban Satış Ve Kesim Merkezi Bayrama Hazırlanıyor

Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan Türkiye’nin en modern kurban satış ve kesim merkezi bayram için hazırlıklarını tamamladı.

Kurban Satış Ve Kesim Merkezi Bayrama Hazırlanıyor
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde boya ve badanası yapılan, kesimhanesi elden geçirilen, kesim ve asma ünitesi yenilenen tesiste, kurbanlıkların ve kurban satıcılarının konaklayacağı alanlar da daha donanımlı hale getirildi.

Tesisin eskiyen metal bölümleri yenilenirken, hayvanların kalacağı bölümler daha da güvenli olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Tamamlanan bölümlerinde detaylı bir temizlik gerçekleştirilen Kurban Satış ve Kesim Merkezi pırıl pırıl oldu.

Kurban Bayramı öncesinde tüm eksiklerin giderildiğini ve tesisin baştan aşağı temizlendiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Kurban Bayramı’nda da, sonrasında da insan sağlığını korumak öncelikli görevimiz. Bunun için çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN TESİSİ

200 dönümlük bir arazi üzerinde kurulan kurban satış ve kesim merkezi, bu kurban Bayramı’nda da Ankara’nın önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Karapürçek Kurban Satış ve Kesim Merkezi, modern hayvan barınakları, son teknolojik yöntemlerle donatılan kesimhanesi, sosyal tesisleri ve otoparkıyla, vatandaşların yüzünü güldürecek. Vatandaşlar, kurbanlıklarını bu pazardan aldıktan sonra en sağlıklı ortamlarda kurban ibadetlerini yerine getirebilecek. Bu sayede her Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan istenmeyen görüntüler bu merkezde son bulacak.

Tesiste ilk olarak devirme kabinine yerleştirilen kurbanlıkların kesme işlemi, profesyonel kasaplar eşliğinde başlıyor. Kurbanlıklar daha sonra raylı sistem aracılığıyla göğüs kısımlarının açılacağı bölmeye ulaşıyor. Aktarma işlemi gerçekleştikten sonra derisi yüzülen kurbanlıkların içi tamamen temizleniyor. En son aşamada ise kurbanlıklar ikiye ayrılıyor ve dört parça halinde sahiplerine teslim ediliyor. Sıra numarası alan vatandaşlar, çaylarını ve kahvelerini içerken 10-15 dakika gibi bir sürede kurbanlarını teslim alabiliyor.
Kaynak: İHA