Çankırı'da Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Çankırı'da Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan 4 polisten biri olan Mustafa Yahya Mertcan ve tüm şehitler için mevlit okutuldu.

Şehit Mertcan'ın defnedildiği Eldivan ilçesi Merkez Büyük Camisi başta olmak üzere merkez ve ilçelerde ki bütün camilerde kuran tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Eldivan Merkez Büyük Camisi'ndeki mevlit programına, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, daire amirleri, şehit Mustafa Yahya Mertcan'ın yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Vahdettin Özcan, yaşanan terör olaylarının bir an evvel son bulması temennisinde bulundu.

Muhammet Emin Akbaşoğlu da şehitliğin herkese nasip olmayacağını vurguladı.

Allah'ın herkese böyle bir mertebe nasip etmesi temennisinde bulunan Akbaşoğlu, "Şehitlerimizin kabir aramasına gerek yok. Onların kabri Peygamberimizin kucağıdır. Cenabı Allah hepimize şehit olmayı nasip etsin. Din ve devlet, vatan ve millet müdafaası uğruna bizim dedelerimiz hangi mana ve ruhla şehit olmuşsa, bugünkü şehitlerimizde o mana ve ruhla şehit oluyorlar. Vatanımız için tüm şehitlerimize rahmet diliyorum gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum" dedi.

Özcan ve Akbaşoğlu daha sonra şehit Mustafa Yahya Mertcan'ın dedesi Ali Yavuz Coşkuner ve şehit yakınları ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA