Burun Estetiğinde Yeni Trend

ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op. Dr. Ümit Filiz, burun estetiği ameliyatlarında kavisli burunların yerini, gözleri ve dudakları ön plana çıkaran ’görülmeyen burun’ yönteminin aldığını söyledi. Yeni trendi anlatan Dr. Filiz, "Burun yüzün hatlarına o kadar uymalı ki, bakıldığında görülmemeli” dedi.

Burun Estetiğinde Yeni Trend
Kadın ve erkeklerin estetik yaptırmak istedikleri burunları nasıl olmalı sorusuna uzmanlardan cevap geldi. Burun estetiği operasyonlarının son trendini anlatan ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Ümit Filiz, eskiden en çok tercih edilen kavisli burunların yerini doğal burunların aldığını söyledi.

Burun kemiğinin oyularak kavis verilen ameliyatların artık burun estetiği yapan doktorlar tarafından tercih edilmediğini ifade eden Op.Dr. Filiz, şöyle konuştu: "Eskiden kavisli burunlar yapılıyordu. Şimdi ameliyatlar ile daha doğal, anlaşılmaz burunlar oluşturuluyor. Aslında doğada ’kavisli burun’ diye bir şey yok. Burnun güzel olması için kaşların simetrik bir biçimde daralıp burunla devam etmesi lazım. Arada kesinti olmamalı. Ameliyatlarda burnu arka plana alıp, gözleri ve dudakları ön plana almaya çalışıyorum. Felsefem bu; görülmeyen bir burun yapmak istiyorum. Yüze o kadar uysun ki bakıldığında görünmesin. Çünkü çekici olan gözler ve dudaklardır. İşte burun güzelleştiği zaman gözler ve dudaklar ortaya çıkacaktır. Kadınlar bu yüzden göz ve dudaklarına makyaj yaparlar."

Bir kişinin burnunun estetik olduğunun fark edilmesinin bir başarısızlık sebebi olduğunu anlatan Dr. Filiz, "En güzel burun doğal görünen burundur. Yüzün diğer organları içerisine burnu öyle bir uyumlu hale getirmemiz lazım ki, kişinin yüzüne baktığımızda hastanın gözleri ve dudakları görülmeli. Herkesin yüzünde bir kaş-burun çizgisi vardır. Burun estetiği ameliyatlarında bu çizginin simetrisi sağlanmalıdır. Çok düz, kemerin çok fazla alındığı kavisli burunlar, doğallıktan uzaklaştırıyor. Kaş burun çizgisini siliyor. Bakıldığında görülmeyen, gözleri ve dudakları ön plana çıkaran burunlar yapmaya çalışıyorum" dedi.

“DÜŞÜK BURUN UCU YAŞLILIK BELİRTİSİDİR”

Yaşlanmanın yüzdeki etkilerinden bahseden Dr. Filiz, yanak üstündeki kütlenin ve kaşların aşağıya düşmesi, burun ucunun düşmesi, gıdığın belirginleşmesinin yaşlılık belirtileri olduğunu söyledi.

Yapılacak ameliyatla burun ucunun yukarıya kaldırılmasıyla kişinin daha genç bir yüze sahip olacağını ifade eden Dr. Filiz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sinirlendiğimiz zaman yüzümüzdeki kasların kasılmasıyla burun ucunda geçici bir düşme olur. Bu yüzden burun ucunun kalkması kişiyi daha pozitif gösterir. Bu yüzden mesleği idarecilik olan kişileri bu ameliyatı yapmadan önce uyarıyorum.”
Kaynak: İHA