Başkan Altunbaş'tan Ziraat Odasına Ziyaret

AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti.

Başkan Altunbaş'tan Ziraat Odasına Ziyaret
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ilçe yöneticileri ile Trabzon Ziraat Odası ile Ziraat Mühendislerini ziyaret etti. Her iki oda başkanı Orhan Özdemir ve Yahya Çavdar ile bol bol sohbet eden Altunbaş, Karadeniz Bölgesi’nin tarımını hakkında da oda başkanlarından bilgi aldı. Altunbaş, Karadeniz Bölgesi’nde fındık başta olmak üzere, çay tarımının yapıldığını, devletin tarıma verdiği desteklerle birlikte son dönemlerde bölgede seracılık alanına da büyük yatırım yapıldığına vurgu yaptı.

Altunbaş, “Karadeniz Bölgemizin başlıca tarım kaynağı fındık ve çaydır. Özellikle son on beş yılda tarıma yapılan büyük ölçüde ki destek ve teşviklerle seracılık alanında da büyük çalışma yapılıyor. Bunun yanı sıra kivi ve ligarba da bölgemizde çok yetişiyor. Ayrıca baldan tatlı olan Yalıncak Karpuzu da aile bütçesine büyük katkı sağlıyor” dedi.

Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi desteklediklerini söyleyen Altunbaş, “Mazot desteğini ilk kez başlattık, kimyevi gübre desteğini doğrudan çiftçimize ödedik. Prim destekleri, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha birçok destek ile üretimi teşvik ettik. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük, tarımın birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Güvenilir gıda, arazi toplulaştırması, tarım danışmanlığı, eğitim-yayım, Ar-Ge, zirai mücadele ve daha birçok alanda ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettik” diye konuştu.

Kaynak: İHA