Hacı Nuri Kız Kur'an Kursu Öğrencilerine Hatim Töreni

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Hacı Nuri Kız Kur’an Kursu öğrencileri, Yaz Kur’an Kursları’nın sona ermesiyle kuranı hatim etmiş olan öğrencileri için Mehmet Kocaatlı Camiinde hatim töreni gerçekleştirildi. Burhaniye Müftülüğünün açmış olduğu Yaz Kur’an Kursları kapsamında 20 öğrenciyle faaliyet gösteren Hacı Nuri Kız Kur’an Kursu öğrencileri, kurs öğretmenleri Sultan Söyler yönetiminde yaz boyu çalışmalarını sürdürdü.

Hacı Nuri Kız Kur'an Kursu Öğrencilerine Hatim Töreni
Kurs boyunca Kur’an okumayı ve çeşitli dini bilgileri öğrenen kurs öğrencileri, zaman zaman da piknik türü eğlenceler düzenleyerek hoşça vakit geçirdiler. Yaz Kur’an Kursları’nın sona ermesiyle Kur’anı hatim etmiş olan 6 öğrencileri için Mehmet Kocaatlı Camiinde bir hatim töreni gerçekleştirildi.

Hatim töreninde ilahiler okundu dualar edildi. Törende kısa tiyatro gösterisi de sunan öğrenciler büyük beğeni topladı. Yaz Kur’an Kursları boyunca öğrencileriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten kurs öğretmeni Sultan Söyler “Yaz boyu öğrencilerimle çok güzel vakit geçirdik. Onlara elimden geldiğince dinimizi, güzel ahlaklı olmayı, Kur’an okumayı ve önemini öğretmeye çalıştım. Kurs boyunca öğrencilerimi sıkmadan ders çalışırken, zaman zaman da piknik gibi eğlenceler düzenleyip birlikte hoşça vakit geçirdik. Şimdi kurslar bitti hepsini çok özleyeceğim. Bizlere bu imkanı sağlayan Burhaniye Müftümüz Oğuz Metin’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA