Burhaniye'de Oteller Doldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ramazan ayında yaşanan durgunluk, bayramla birlikte sona ererken yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. İlçedeki otellerde yüzde 95 doluluk yaşandığını anlatan. Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Erkan bildirici, yer bulmada sıkıntı çekildiğini söyledi.

Burhaniye'de Oteller Doldu
Burhaniye de, sezonun kısa olması ve Ramazan ayının sezona denk gelmesinden dolayı düşük giden doluluk oranları Bayramdan sonra değişti. Son günler de, otellerde ve pansiyonlarda yaşanan yüzde 95 doluluk oranı esnafı memnun etti. Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Erkan Bildirici, Turizm danışmaya gelen ve telefonla yer isteyen yerli ve yabancı turistlere yer bulmada sıkıntı çektiklerini söyledi.

Yaşanan hareketlilikten esnafın çok memnun olduğunu anlatan Bildirici,”Doluluk oranlarında sürpriz artış bizleri memnun etti. Havaların sıcak olması, Burhaniye’nin deniz, kum ve güneş üçlüsü ve sahillerinin mavi bayrak olması bu talebi artırmıştır. Böylelikle, gelen turistlerin ilçenin tanıtımına da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Otellerdeki artış doğal olarak otellerde geceleme fiyatlarına da yansıdı. Burhaniye’deki yatak sayımız ortalama 4 bin 500 dolayındadır. Yatak sayıları ve hizmet kalitemizi artırarak 2023 yılı turizm hedeflerine ulaşılması gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı da buna göre yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA