AK Parti Yazıhan İlçe Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Yazıhan İlçe Başkanlığı Divan Danışma Kurulu toplantısını yaptı.

AK Parti Yazıhan İlçe Divan Toplantısı Gerçekleştirildi
Yapılan toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Ateş, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak divan başkanı seçimi yapıldı ve divan başkanı İlhan Doğan Divan üyeleri Bülent Gedik, Hediye Güler, Fatih Kılıç oldu. Açış konuşmasını yapan ilçe başkanı Veysel Ateş, “Yazıhan da biz partililer hep beraber birlik içerisinde olduk. Bundan sonra da önümüzde bir seçim görülüyor, bu seçimde de bu beraberliğimizi koruyarak daha iyi başarılara imza atacağız’’ dedi.

Yazıhan Belediye Başkanı Öztürk ise konuşmasında, 7 Haziran seçiminde istedikleri bir sonuca ulaşamadıklarını belirterek, “Çıkan tabloyu iyi okumamız gerekiyor. 10 yıldır görmediklerimizi 2 aydır gördük. Bugün partimizin tüm kadrolarında bir heyecan var, herkesin gözünde bir heyecan var, önümüzdeki olası seçimde partimizi tek başına iktidara getireceğiz” dedi.

16 aydır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Öztürk, yaptıkları faaliyetlere de değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş adına iken gerekli yazışmalar sonucunda 30.647 m2’lik alan belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere belediyemiz adına tescillenmiştir. TOKİ kayıtları alınmaya başlandı. Kilit taşı imalathanesi için yer tahsisinde bulunuldu. Atık su doğal arıtma tesisi tamlandı. Araç park ve akaryakıt istasyonu tamamlanarak faal hale getirildi.

Durucasu mahallesine ilaçlama döneminde kullanılmak üzere su dolum deposu yapımı gerçekleştirildi.

Araç parkına yeni araçlar eklendi. Belediye bütçesinden 196 Adet çöp konteyneri alındı ve mahallelere dağıtıldı. İlçe merkezine 50 adet ahşap çöp kovası alındı. Kömüşhan-Yazıhan arası 11 km’lik yol genişletme ve stabilize çalışması tamamlandı. Durucasu, Kurugöl arası yol açma, genişletme ve stabilize çalışması tamamlandı asfaltlamaya hazır hale getirildi.

Balaban, Durucasu, Sürür, Tecirli, Dedekargın, Boztepe, Koşar, Boyaca(çiflik mevkii), Bereketli, Tahtalı mahallelerinde yol genişletme ve stabilize çalışması gerçekleştirildi.

Tretuvarlı duvar çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. DDY ait olan park alanları gerekli yazışmalar sonucunda 15 yıllığına belediyemize kiraya verildi.

Parkla ilgili çalışmalara en kısa zamanda başlanacak. İlçe merkezinde bulunan 5,5 hektar park, yeşil alan ve mahallelerde bulunan mevcut park ve bahçelerin çevre düzenlemeleri, bakım, onarım ve sulama işleri periyodik olarak yapılmıştır. Yeni ve Yeşil bir Yazıhan için ’’ sloganı ile ilk etapta 6 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Argaç Tepesi’nin fizibilitesi yapıldı en kısa zamanda ağaçlandırma çalışmalarına başlanacak. Ramazan ayında 550 aileye gıda yardımında bulunuldu. Ramazan ayında personel, daire amirleri ve mahalle sakinleri olmak üzere çeşitli programlar düzenlendi.

TEOG sınavında başarılı olan 40 öğrenciye hediyeler verildi.

Erecek Mahallesi’nde kış yarışı etkinliği düzenlendi”

Son olarak konuşan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, 7 Haziran sonuçlarını değerlendirdi. CHP, MHP, HDP ve paralel yapıyı eleştiren Şahin, şunları ifade etti:

“7 Haziran’da bir tablo çıktı ve iyi okumamız gerekiyor. 3 dönem sonunda tek başına iktidara gelen AK Parti’yi milletimiz bu kez birinci parti yaptı ancak tek başına iktidar yetkisi vermedi. En okunması gereken sonuç budur. Bu açıdan baktığımızda yüzde 41 azımsanacak bir oran değildir ama tek başımıza hükümet kuramıyoruz. 7 Haziran’da MHP, HDP’yi eleştirmedi, CHP, MHP’ye eleştirmedi hepsi bir oldu, AK Partiyi eleştirdi.

Bu ülkede sadece AK Parti bir şeyler yapacak diye bir durumda yok. Her parti üzerine düşeni yapması gerekmektedir”
Kaynak: İHA