Zonguldak Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar Açıklaması

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, odanın durumunun içler acısı halde olduğunu söyledi.

Zonguldak Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar Açıklaması
Yaklaşık 9 senedir şoför esnafının zam almadığının altını çizen Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, "Esnaf odasının durumu içler acısı. 8 sene 4 ay oldu. Hala dolmuşçu esnafı zam alamadı. Bir halk otobüsü firmasının ihalesi daha yeni yapıldı bir türlü ona da zam verilemiyor. Firma sahibi de zam alamadığı için borçlarını ödeyemiyor, aracın bakımlarını yaptıramıyor. Bizlerde buna istinaden Türkiye’de bir ilk olarak 8 yıl 4 aydır zam alamadık. Duraklarda araçlarımızın yarısı bir gün çalışıyor yarısı yatıyor" dedi.

7 Haziran 2015 seçimlerinde Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret eden milletvekili adaylarına sitem eden Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar şunları söyledi: "D4 ile ilgili sıkıntılarımız var. Seçimden önce bütün vekiller buraya geldi. Bütün sıkıntılarımızı kendilerine anlattık. Aday milletvekilleri sıkıntılarımıza bir an önce çare bulacaklarını bizlere burada söylediler. Bizlerde onlardan aldığımız sözleri şoför arkadaşlarımıza aktardık. Seçim bitti 1 tane milletvekili buraya daha gelmedi.Tekrar seçim olacak ve buraya nasıl gelecekler. Bize, tekrar ’sıkıntılarınız nedir’ diye tekrar sorduklarında, bizimde onlara söyleyecek çok güzel sözlerimiz vardır. Mevcut hükumetten beklentimizi biz o günde milletvekillerimize söyledik. D4 ile ilgili sıkıntılarımız var. Türkiye’de 21 ilde bu sıkıntıları yaşıyoruz. 7 bin 500 TL ödüyoruz, biz dolmuş sisteminde çalıştığımız için araçlarımız D4’ün bize hiç faydası olmadı. Sadece para yüzünden çıkarılan bir genelge, kanunda değil. Bu belgenin bizden istenmesi bizleri mağdur ediyor. Bunu defalarca yetkililere anlattık her ceza bin 280 TL. Bir sürü esnaf arkadaşımız bu konuda mağdur. Burada polisin yapacağı bir şey yok. Sormak zorunda kalıyor" diye konuştu.

"2005 YILINDAN ÖNCEKİ YETKİLERİMİZİN YARISINI GERİ İSTİYORUZ"

Oda gelirlerinin tamamen sıfıra düşerek, personel maaşı ödemeyecek duruma geldiklerini ifade eden Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, "Biz odalarımızın gelirlerinin arttırılması anlamında 2005 yılından önceki yetkilerin en azından yarısının bize verilmesini istiyoruz. Esnafımızın kendi işini kendi yapmasını istiyoruz. Odalarımızın yetkileri farklı farklı kurumlara verildi.

Araçlarda şoför olarak çalışanlar daha önce buraya kayıtlıydı. Odalarımızın gelirleri tamamen sıfıra düşmüştür. Personel maaşı ödemeyecek duruma geldik" şeklinde konuştu.

"HİÇ BİR YERDE BİR YETKİMİZ YOKSA, BURADA ODA BAŞKANLIĞI YAPMANIN GEREĞİ YOK"

14 bin 500 şoför esnafını temsilen seçimle geldiğini belirten Bahar, "Esnafın hakkını aramaya gittiğimizde ricacı başkan oluyoruz. Yetkisiz bir şekilde siyasetçilerin güdümünde kalmışız. Ona buna rica ediyoruz. eğer bu kadar yetkisiz ise buralar odaları da kapatsınlar. Seçimle geldiğimiz halde kendi esnafımızın sıkıntı ve sorunlarını çözemiyorsak hiç bir yerde bir yetkimiz yoksa burada oda başkanlığının yapmanın gereği yok" dedi.

Kaynak: İHA