Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu Açıklaması

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Meclisinde alınan tüm kararların oy birliğiyle geçtiğini söyledi.

Anadolu Ajansı Balıkesir Bürosu'nu ziyaret eden Kafaoğlu, Bursa Bölge Müdürlüğüne atanan Zafer Akpınar'a yeni görevinde başarılar diledi. Kafaoğlu, Akpınar'a görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verdi.

Ziyaretinde açıklamalarda bulunan Kafaoğlu, şöyle konuştu:

"Altıeylül Belediye Meclisi, AK Parti'li 18, MHP'li 8 ve CHP'li 5 üyeden oluşuyor. Farklı renklerdeyiz ama hamdolsun hep beraber Altıeylül ilçesi kurulduğundan beri tüm kararları oy birliğiyle alıyoruz. Bütün üyelerimizi bir tutuyoruz. Hepsine komisyonlarda görev verdik. Vatandaş onları seçmiş. 'Vatandaşın tercihinin başımızın üstünde yeri var' diyoruz. 'Siz de Altıeylül ilçesi gelişsin, güzelleşsin diye buraya seçildiniz. Hep beraber olacağız' dedik. Bugüne kadar da hep beraber olduk, güzel işlere imza attık."

Balıkesir'e büyükşehir statüsü verilmesiyle hem yatırım için ayrılan bütçenin hem de hizmetlerin arttığını vurgulayan Kafaoğlu, şunları kaydetti:

"İl Özel İdaresinin önceden bütçesi 70 milyon liraydı. Bunun 50 milyonu cari harcamalara gidiyordu. Geriye 20 milyon kalıyor, bunun da 10 milyonu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ayrılıyordu. Köylere ise sadece 10 milyon liralık bir bütçe kalıyordu. Bu rakam 900 köye kalıyordu. Biz ise sadece 81 kırsal mahalleye bu yılın 4 ayında 10 milyon liralık yatırım yaptık. Sadece 500 bin metrekare kilit parke taşı için, döşemesi ve KDV'si de içinde 10 milyon lira ayırdık. 4 ayda 81 köye... Daha bu hizmetin yanında tüm köylere çocuk bahçeleri, çevre düzenlemesi ve yol açma çalışmaları yaptık."

Kafaoğlu, ayrıca belediye olarak, Balıkesir'de Kur'an kursuna giden 12 görme engelli vatandaş için servis hizmeti verdiklerini ifade etti. Bu kişilerin servis aracıyla evlerinden alındığını aktaran Kafaoğlu, kurs sonunda ise evlerine götürüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA