Sağlıkta Şiddet, Toplu Sözleşme Masasına Geliyor

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, her geçen gün artan sağlık çalışanlarına şiddet konusunu toplu sözleşme görüşmelerinde masaya getireceklerini açıkladı. Özdemir, sağlık çalışanlarına şiddet gösterenlerin sağlık giderlerinin 6 ay süreyle SGK yerine kendisi tarafından karşılanması önerisinde bulunacaklarını belirtti.

Sağlıkta Şiddet, Toplu Sözleşme Masasına Geliyor
Toplu Sözleşme Masasında sağlık çalışanlarının hak kayıplarını gidermek ve kazanımlar sağlanması için kapsamlı bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Ekrem Özdemir, hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Son günlerde sağlık tesisleri ve çalışanlarına yönelik terörist saldırıları kınayan Özdemir, teröristlerin sağlık çalışanlarını bile hedef aldığını, ambulansın kaçırılarak görevlilerin alıkonulduğunu, ambulansların ve hastanelerin uzun namlulu silahlarla tarandığını ifade etti.

Şiddet konusunda masaya getirecekleri konular hakkında da bilgi veren Özdemir, şunları söyledi: "Masada öncelikle birinci temel tedavi talebimiz adaletsiz olmayı önleyen tablet. Bu günde 3 çarpı 1 oranında verilecek. Yani toplu sözleşme masasına otururken bir adaletsizliğin olduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini vurgulayacağız. İkinci ilacımız haksızlık yapmayı engelleyen pastil. Sağlık çalışanları maalesef bu görevi yaparken ciddi haksızlığa uğruyor. Avrupa’daki meslektaşlarının 5 katı fazla çalışıyor ama hak ettiği emeğin karşılığını alamıyor. Onun için bu pastili de orada haksızlığın giderilmesi bakımından önereceğiz. Üçüncü olarak ’sağlıkta şiddete hayır’ flakonu. Bu flakonumuz 365 gün uygulanacak, 1 çarpı 1 ve intravenöz, damardan acil tedavi için verilecek çünkü sağlıkta şiddetin boyutu o noktaya geldi ki artık terör olaylarında bile sağlık çalışanları mağdur edilmeye başlandı."

97 TALEPLE MASAYA OTURULACAK

Özdemir, toplu sözleşme görüşmelerine ’Yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, hekimlerin mecburi hizmet sürelerinin kısaltılması, ücretsiz kreş hizmeti sağlanması, yemek servisi bulunmayan yerlerde ve 112’lerde çalışanlara yemek yardımı yapılması, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderlerinin 6 ay süreyle SGK yerine kendisi tarafından karşılanması’ önerilerinin de yer aldığı 97 talep getirileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA