Meme Kanserini Yenen 10 Kadın Kitap Yazdı

Türkiye'nin farklı illerinden meme kanserine yakalanmış ve sağlığına kavuşmuş 10 kadın, sosyal medya üzerinden tanışarak kendi hikayelerinden oluşan ortak kitap yazdı.

Meme kanserine yakalanan ve tedaviyle sağlıklarına kavuşan 10 kadın, daha önce yüz yüze hiç tanışmamalarına karşın sosyal medya üzerinden yaptıkları yazışmalar sonucunda kişisel tecrübelerini "10 Amazon Yüksek Doz Yaşam" adlı kitapta topladı.

Manisa'da yaşayan ve kitabın yazarları arasında yer alan Bilgen Denktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine 2014 yılında, annesini yitirmesinden hemen 2 ay sonrasına gelen dönemde meme kanseri tanısı konduğunu belirtti.

Bu nedenle hastalığı kabullenmekte ve mücadelede zorluk çektiğini ama tüm bunları başta ablası ve kızı olmak üzere ailesinin desteğiyle aşarak tedavi olduğunu anlatan Denktaş, bu dönemde yaşadıklarını sosyal medya üzerinden meme kanseriyle mücadele etmiş kadınlarla paylaşmaya başladığını dile getirdi.

Denktaş, İstanbul, İzmir, Denizli, Antalya ve Ankara'da yaşayan meme kanserini yenmiş diğer kadınlar ile sosyal medya üzerinden kurdukları bu iletişim sırasında farkındalık oluşturmak amacıyla hikayelerini kitaba dönüştürme fikrinin ortaya çıktığını ifade etti.

Kitapta kendisi ve arkadaşlarının her birinin, hastalık tanısı ve tedavi sürecine ilişkin kişisel hikayelerini kaleme aldığını belirten Denktaş, kitap satışından elde edilecek gelirin, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi'nin yenilenmesinde kullanılmak üzere Kanserle Dans Derneği'ne bağışlanacağını bildirdi.

Denktaş, meme kanseriyle mücadele konusunda da tavsiyelerde bulunarak, "Erken teşhis mutlaka çok önemli. Bunun için mutlaka kontrollerini yapsınlar. Böylesi bir durumla karşılaşırlarsa tedavi olup sağlıklarına kavuşacaklarına inanmaları lazım, hayata tutunmaları gerekiyor. Hastalıkla mücadelede moral ve destek çok önemli. Bu noktada da ailelere çok büyük iş düşüyor" dedi.

Kaynak: AA