Vefa Gecesi

Ordu’da aylık olarak okuyucularıyla buluşan Ordulum Dergisi, bir vefa örneğine imza attı. Ordu’da 1970’li, 1980’li yılların sonları ile 1990’lı yıllarda ekonomi, siyaset, kültür, sanat, eğitim, medya, sosyal hizmetler, yerel hizmet ve sivil toplum alanında önemli çalışmalara imza atmış isimler plaketle onure edildi.

Vefa Gecesi
Bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde Ordu’da bir döneme damga vurmuş isimler ‘Ordu’nun Değerleri Buluşuyor’ sloganı altında yıllar sonra bir araya geldi. Yıllarca birbirini görememiş dostların hasret giderdiği ve zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede 1970’li, 1980’li, 1990’lı yılların anıları paylaşıldı. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu ile Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan’nın da katıldığı gecede bir konuşma yapan Ordulum Dergisi ve Haberci Gazetesi sahibi Figen Çakmak, yıllarca Ordu’nun ekonomi, siyaset, kültür, sanat, eğitim, medya, sosyal hizmetler ve sivil toplum alanında katkıda bulunmuş isimlerin bugün görevlerini yeni kuşağa teslim ettiğini söyledi.

Yıllarca Ordu’ya emek vermiş isimleri hatırlamak, onları onure etmek için bu geceyi düzenlediklerini belirten Çakmak, “Onların emek ve gayretleri yeni kuşak için her zaman referans kaynağı olmalıdır” dedi.

Gecede oda ve borsa başkanlıklarında bulunmuş, ekonomi dünyasına önemli katkılar veren eski Belediye Meclis Üyelerinden Muzaffer Yüce, eski Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Oral, eski Ziraat Odası Başkanı Cemal Cengiz, eski Ordu Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz, eski Ordu Ticaret Borsası Başkanı İsmet Şenocak, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) kurucularından Gülçin Üstüntaş, eski ORSEV Başkanı Sevinç Özel, sosyal hizmetler alanında önemli hizmetleri bulunan Perran Katırcıoğlu, Ziraat Fakültesi kurucularından Prof. Dr. Y. Nurettin İsmailçelebioğlu, Ordu basınında 53 yıldır hizmet veren gazeteci Ahmet Gürpınar, Ordu basınının duayenlerinden Uğur Gürsoy’a plaket takdim edildi. Gecede 40’a yakın isme plaket verildi.

Kaynak: İHA