Ankara Barosundan Mahkemelerin Taşınmasına Karşı Dava

Ankara Barosunca, Ankara Adliyesi'ndeki iş ve ticaret mahkemelerinin taşınmasına ilişkin kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde dava açıldı.

Barodan yapılan yazılı açıklamaya göre, dava dilekçesinde, iş ve ticaret mahkemelerinin fiziki yetersizlik nedeniyle Çukurambar'da kiralanan ek binaya taşınmasına ilişkin idari tasarrufun "kamu yararından yoksun, maksat yönünden hukuka aykırı ve şehircilik ilkeleri yönünden yanlış olduğu" savunuldu.

Taşınma kararının iptali istenen dilekçede, uygulamayla telafisi güç zararların doğabileceğinden yürütmenin durdurulması da talep edildi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, konuya ilişkin değerlendirmesinde, taşınmaya karşı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni adliye binası çok sapa bir yerde. Otopark, toplu taşıma ve yol sorunu var. Mahkemeler parçalandığında avukatlar, davalarını yeterince ve doğru şekilde takip edemeyecekler. Oradan oraya koşmak zorunda kalacaklar. Bu nedenlerle biz adliyenin dağıtılmasına karşıyız. Adliyedeki bazı birimler yer yokluğundan ayrılacaksa, hükümetin programında olan savcılığın adliye binalarından dışarıya çıkarılması projesi gereğince, savcılık biriminin taşınması gerektiğini düşünüyoruz."

Adliyenin fiziki yetersizliği gerekçe gösterilerek, ticaret ve iş mahkemelerinin kiralanan binaya taşınması kararlaştırılmıştı. Taşınma işleminin birkaç ay içinde başlaması planlanıyor.

Kaynak: AA