Akıncılar Kavun Festivali İptal Edildi

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde 20'ncisi düzenlenecek Akıncılar Kültür, Sanat ve Kavun Festivalinin iptal edildiği belirtildi.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarını nefretle kınadıklarını vurgulayan Şen, şunları kaydetti:

"Türkiye'de gerçekleşen bu tür saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğüne yakışır şekilde gereken ne varsa yapılıp, bu saldırıları gerçekleştirenler mutlaka karşılığını görecektir. Yapılması gereken vatandaşlarımızın provokatif eylemlere karşı daha sağ duyulu ve uyanık olmasıdır. Gelişen olaylar neticesinde ülkemizin ve bölgemizin bir çok yerinde olduğu gibi biz de yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, festivalimizi bekleyen vatandaşlarımızın ve gurbetten gelen hemşehrilerimizin de sınırımızdaki durum ve şehit haberlerinin cereyan etmesi neticesinde bizimle beraber aynı duygu, düşünce ve hassasiyetleri göstereceklerine inanıyoruz. Akıncılar olarak bu yıl 29-30 Ağustos'ta 20'ncisi yapılmak üzere planlanmış olan Kültür, Sanat ve Kavun Festivalini gelecek yıl yapılmak üzere iptal etmiş bulunmaktayız."

Kaynak: AA