Suruç olayını PKK yaptı

2015 genel seçimlerinin ardından ilk kez Beyaz TV'de canlı yayına çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suruç'ta meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiğini iddia etti.

Suruç olayını PKK yaptı
Suruç olayını PKK yaptı
Suruç olayını yapan PKK'dır diyen Gökçek, sözlerini söyle sürdürdü; 'Bu olayın aslı şudur; o çocuklar PKK'lı değil. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyeleri. Gezi olaylarının sokaktaki militanlarını yapan çocuklar. HDP kendi haricindeki sol grupları kendi emrinde kullanmak için bunlarla yakın temas kuruyor. Apo gezi olayında PKK'lıları işin içine sokmadı. Şimdiki yönetim onları da kontrole alıp sokağa dökmek istiyor. Bunun için de onları işin içine sokuyor. Bir tezgahtır bu. Çocukların hepsi sosyalist, bunlar öldüğü zaman onların arkasındaki tabanın tamamı PKK ile bütünleşecek. Bunu bilerek yaptılar ve bunu yapan kesinlikle PKK.'

BU İŞ BİR PKK ORGANİZASYONUDUR

 
Patlamada ölen gençlerin hiçbirinin PKK'lı olmadığını da dile getiren Gökçek, 'Orada HDP'ye destek veriyorlar, en az 15 HDP'li milletvekilinin orada olması gerek. Ama bir tane HDP'li milletvekili, belediye başkanı yok. Orada eylem yapıyorlar; eylemin yerini o militan nereden biliyor? Bu bir tesadüf olamaz. Her teşkilatın içinde başka teşkilatın adamı vardır. PKK'nın içinde IŞİD'li, IŞİD'in içinde PKK'lı vardır. IŞİD militanını kullanmaman için ne neden var. IŞİD yapmış oluyor ama işin arkasında PKK'lı var. Videoda da izledim; belediye başkanı önce Kobani'ye geçiyor, 7 dakika sonra gidiyor, bir süre sonra geri geliyor. Hiç bir şey olmamış gibi. Bu iş bir PKK organizasyonudur.