İş Bankası Parakod İle 'Cep'ten Sinema Bileti

İş Bankası'nın Parakod uygulamasına cep telefonundan sinema bileti alma özelliği de eklendi.

İş Bankası'nın açıklamasına göre, Parakod uygulamasına eklenen yeni bir özellik ile artık sinemaseverler cep telefonlarından istedikleri anda Cinemaximum sinema bileti alabilecek.

IOS veya Android cep telefonlarına Parakod uygulamasını yükleyen müşteriler Cinemaximum'a gitmeden telefonlarından istedikleri filmi seçebilecek.

İsteyen müşteriler Cinemaximumlarda gişeye gitmeden izlemek istedikleri filmin afişini cep telefonlarına okutarak, sinema salonu ve seans seçimi yaparak online sinema bileti de alabilecek.

Müşteriler ayrıca cep telefonlarından satın alınan biletin barkodunu kullanarak kağıt bilete gerek kalmadan doğrudan sinemaya giriş yapabiliyor.

Daha önce İşCep'te Touch ID ve XBox uygulaması İşBox gibi ilklere imza atan bankanın Parakod uygulamasına eklenen cep telefonundan sinema bileti alma özelliği Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen ile Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım'ın katıldığı bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen toplantıda yaptığı konuşmada, Maximum Kart'ın Cinemaximum ve Müzekart özellikleri ile diğer kart programlarından farklılaştığını bildirdi.

Mars Sinema Group ile devam eden Cinemaximum işbirlikleri ile müşterilerine sundukları sinema ayrıcalığını dijital platformlara taşıdıklarını aktaran Sezen, cep telefonundan QR kod okutarak hızlı ve güvenli alışveriş ve fatura ödeme imkanı sundukları Parakod uygulamasına getirdikleri yenilik ile sinemaseverlerin telefonlarından sinema bileti alma dönemini başlattıklarını dile getirdi.

Sezen, şunları kaydetti:

"Parakod Cinemaximum uygulaması ile kullanıcılar istedikleri filme Cinemaximum sinema biletini kredi kartları ile hızlı bir şekilde alabilecekleri gibi isterlerse Cinemaximum'larda sergilenen film afişlerini cep telefonuna okutarak gişeye gitmeden anında oldukları yerden istedikleri salon ve seans için bilet alabilecekler. Teknolojilerdeki değişime paralellik arz edecek şekilde hızlı hizmet imkanı sağlayan, zaman kazandıran, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni ürün ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz."

- "İş Bankası dijital dönüşüme öncülük ediyor"

Toplantıda uygulama hakkında bilgi aktaran

Aran ise dijital dönüşümün en başarılı örneği olarak gördükleri İşCep Parakod uygulaması ile akıllı telefonların günlük hayatta pratik bir şekilde kullanılmasını sağladıklarını belirtti.

İş Bankası'nın Türkiye'de dijital dönüşüme öncülük ettiğini vurgulayan Hakan Aran, "Müşterilerimizin dijitalleşmesine paralel olarak biz de yeni geliştirdiğimiz uygulamalar ile ülkemizin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu doğrultuda gelecek sürece damga vuracak olan dijital dönüşüm yolculuğunda üzerilerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ve müşterilerini, paydaşlarını yeni teknolojilerle buluşturduklarına işaret eden Aran, toplantıda şu görüşlerini paylaştı:

"Parakod'un Cinemaximum özelliği bu çalışmalarımızın bir sonucu. Yeni mobil uygulamamız ile vizyona giren filmleri takip etmek, beğendiğiniz filmler hangi sinemalarda oynuyor, hangi seansta yer var cebinizden dilediğiniz an kontrol edebilmek ve hemen bilet almak müşterilerimize sunduğumuz yenilikler. Üstelik aldığınız sinema biletini cep telefonunuzdan okutarak sinemaya girebilmek, gişelerde ayrıca bileti fiziksel olarak almak için kuyruk beklememek de büyük kolaylık. Bu hizmeti sadece İş Bankası Maximum Kart sahiplerine değil tüm banka müşterilerine sunuyor ve tüm sinemaseverlere hayırlı olsun diyoruz."

Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım da Mars Cinema Group'un kuruluş amaçları arasında fark oluşturan yenilikçi projeleri hayata geçirerek, faaliyet gösterdikleri sektörlerin vizyonunu değiştirmek, enerjisini yükseltmek ve insanların hayatında pozitif değişimler yaratmanın öncelikli olarak yer aldığını vurguladı.

İş Bankası ile gerçekleştirdikleri iş birliklerini bir üst adıma taşıdıklarını aktaran Yıldırım, Cinemaximum müşterilerinin Parakod uygulamasını kullanmaları halinde film afişi okutarak, sinema ve film seçimi yaparak kolayca online sinema biletlerinin alımını yapabileceğini dile getirdi.

Parakod uygulaması ile satın alınan biletlerin barkodu kullanılarak tüm Cinemaximum salonlarındaki turnikelerden doğrudan sinemaya giriş imkanının sağlanacağı bilgisini veren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 28 ilde yer alan tüm Cinemaximum salonlarında geçerli olacak Parakod uygulaması ile sinema seyircimizin hayatını kolaylaştırarak sinemaya gitme oranlarını artıracağımız görüşündeyiz. Buna ek olarak bildiğiniz gibi Mars Cinema Club kartımız ile müşterilerimize sunduğumuz avantajlarımız da mevcut. Parakod uygulamasından yararlanacak tüm İş Bankası müşterileri bilet alımı öncesinde Mars Cinema Club kart üye girişi yaparak, 8 bilete 1 bilet kampanyasından bu uygulamaya entegre olacak şekilde faydalanabilecekler."

Kaynak: AA