Eyüp'te Engelsiz Eğitimler Devam Ediyor

Eyüp’te Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde (ESER) düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle engelli vatandaşları için projelendirdiği ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) eğitimleri devam ediyor.

Geçtiğimiz ay eğitimlere başlayan ve engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması amacıyla hayata geçirilen okulda, bu hafta itibariyle rezervasyon ve çağrı merkezi personeli yetiştirme dersleri de başladı.

Öğrencilerin ilgi alanları ve yetenekleri göz önünde bulundurularak oluşturulan sınıflarda eğitim gören öğrenciler, açılan çağrı merkezi personeli yetiştirme dersinde ilk olarak ses ve nefes kontrolü ile diyafram kullanma gibi temel konuları öğrenmeye başladı.

Keyifle geçen derslere öğrenciler büyük ilgi ve gayretle katılıyor.

İŞARET DİLİ EĞİTİMLERİNE İLGİ BÜYÜK

Pierre Loti’de özel olarak inşa edilen ESER’de, seramik, ahşap boyama, minyatür, hat ve ebru gibi el becerisi isteyen sanat derslerinin yanında, keman, ney, kudüm ve ses eğitimini de içeren müzik dersleri de verilirken, işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurmayı kolaylaştıran işaret dili eğitimleri de veriliyor. En kalabalık sınıflardan olan işaret dili sınıfında Eyüplü vatandaşlar yeni bir dil öğrenirken, konuşma engeli bulunan insanların sosyal hayatta yaşadıkları iletişim sorunun ortadan kaldırılmasına da destek oluyor.

Engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması amacıyla eğitimlerini sürdüren okulda yakın zamanda basketbol, tenis, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar destekli reklam ve tasarım, okuma yazma, kursları da açılacak. Okulda ayrıca, özel çocuklar ve ailelerin hayatını kolaylaştırmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla ailelere yönelik olarak özel çocuk bakımı ve eğitimi dersleri de verilecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilen projeye Eyüplülerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Maksadına ulaşan bir proje oluşturuldu. Biz Eyüp’te herkese, her kesime hizmet etmeyi, hizmet götürmeyi hedefledik. Engellilerimiz de bizim özellikle üzerinde durduğumuz vatandaşlarımız. Onları sosyal hayata kazandırmak, birey olarak bilgi, beceri ve eğitimlerini arttırmak için gayret ediyoruz. Onların da bizim bu faaliyetlerimize olan ilgisi de bizi oldukça mutlu ediyor” diye konuştu.

Okula kayıt yaptırmak isteyenler Eyüp Belediyesi Sosyal Koordinasyon Merkezi ve Şeker Hayat Özel Çocuklar İş Okulu’na başvuru yapabiliyorlar.
Kaynak: İHA