Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" sözlerine de çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Çin ziyareti öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'a son yaşanan olaylardan sonra HDP'nin kapatılması için bir adım atılacak mı? sorusu da soruldu.

BEDELİNİ ÖDEMELİLER

Parti kapatılması olayını doğru bulmadığını söyleyen Erdoğan 'Fakat bu partinin yöneticileri bu işin bedelini fert fert, birey birey ödemeleri gerekir. Anayasanın 14. maddesi çok şeyler sağlıyor. Eğer bu yeterli değilse dokunulmazlık zırhından bunları sıyırmak gerekir. Şu açıklamayı yapanlar, terör örgütünü kendi arkasında gösterenler, terör örgütlerini kendi arkalarında gösterenler, sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz diyenler bu ifadelerinin bedelini ödemeleri gerekir. Ama partinin kapatılmasını asla doğru bulmuyorum' dedi.

'Bir partiyi kapatırsınız bir parti açılır' diyen Erdoğan 'Yönetenler aktörler çok çok önemli. Yani biz gerçek kişileri bu konuda muhatap almalıyız. Tüzel kişiyle uğraşmanın anlamı yok. Onun için gerçek kişilere yönelik parlemanto gerekli değerlendirmelerini yapmalı bunları dokunulmazlık zırhından arındırmak suretiyle de bunun bedelini ödetmeli. Yapılması gereken budur diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalarFigen Yüksekdağ'dan skandal açıklama