AK Parti Samsun Milletvekili Karaaslan Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili ve MKYK Üyesi Çiğdem Karaaslan, "Türkiye şu anda terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele ediyor" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Karaaslan Açıklaması
Karaaslan, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ile Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği'nin şehitler için her ay düzenlediği ve 53'üncüsü gerçekleşen mevlid-i şerif programına katıldı. Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programın sonunda Karaaslan, şehit aileleri ile görüşerek bir süre sohbet etti.

Terörün hiçbir türünün kabul edilemez olduğunu belirten Karaaslan, ''Hangi amaç ve kaynaktan beslenirse beslensin, geçmişte olduğu gibi terörle mücadelemiz bugün de aynı kararlılıkta devam edecektir'' diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık bir haftadır istenmeyen bir atmosfer yaşandığını belirten Karaaslan, şunları söyledi:

"Türkiye'yi karıştırmak isteyen güçler yine iş başında. Hükümet kurma çalışmalarının yapıldığı dönemde terör yeniden ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlet. Savaş devletlerle devletler arasında olur. Devlet ile terörist arasında savaş olmaz. Devletler ancak terörle mücadele ederler. Türkiye şu anda terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele ediyor. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların hedefi ve amacıyla ilgili bazı başlıklara dikkati çekti. Bunlardan birincisi Türkiye'deki demokratik düzeni korumak, özgürlükleri korumak ve halkımızın hayat hakkı başta olmak üzere bütün temel hak ve özgürlükleri teminat altına almak. İkincisi ise kamu düzeni bağlamında bu operasyon halkımızın temel güvenlik alanlarını, korumaya dönük. Operasyonlarla hedef alınan kamu düzeninin korunması için tehdit edici unsurlara karşı açık bir şekilde de kararlılık gösterildi. Bu doğrultuda hangi amaç ve kaynaktan beslenirse beslensin, geçmişte olduğu gibi terörle mücadelemiz bugün de aynı kararlılıkta devam edecektir."

Kaynak: AA