Elazığ'daki Örtü Yangını

Sivrice ilçesinde, yangın söndürme çalışmaları sırasında dozerin altında kalarak ölen orman muhafaza memuru İhsan Yıldırım, toprağa verildi.

Elazığ'daki Örtü Yangını
Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, müdürlük bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yıldırım'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Orman yangınları ile mücadelenin kutsal bir görev olduğunu vurgulayan Polat, teşkilat olarak yangınlarda bugüne kadar yüzlerce şehit verdiklerini belirtti.

Şehit kelimesini bilerek kullandığını ifade eden Polat, şunları söyledi:

"Ailemizin bir ferdi olan İhsan kardeşimizi şehit verdik. Şehit verdik diyorum, bunu bilerek kullanıyorum çünkü orman yangınları ile mücadele ederken hayatını kaybedenler şehit statüsündedir. Vatanın toprağını ve üzerindeki bitki örtüsünü korumak vatan savunması kadar değerli ve önemlidir. Şehitlerimizin hepsini rahmetle anıyoruz. Bugün burada İhsan kardeşimizi de ebedi yolculuğuna yollarken, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz."

Konuşmaların ardından Yıldırım'ın cenazesi, Yeşil Camii'de kılınan cenaze namazının ardından Sivrice ilçesine bağlı Kallı köyünde toprağa verildi.

Yıldırım, dün, ilçeye bağlı Elmasuyu köyü yakınlarındaki örtü yangınını söndürme çalışmaları sırasında dozerin altında kalarak yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA