TOKİ Başkanı Turan Manisa'daki Projeleri İnceledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Turan, Manisa'da hayata geçirecekleri projeyle yeni bir şehir inşa ettiklerini ifade ederek, proje tamamlandığında 20-25 bin nüfuslu yeni bir yerleşim birimi olacağını söyledi.

TOKİ Başkanı Turan Manisa'daki Projeleri İnceledi
Turan, Salihli ilçesinin Taytan Mahallesi'nde yapımı devam eden TOKİ konutlarında, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy ile incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkilisi Cemal Tartan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Turan, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ olarak yeni dönemde, konuta erişmekte zorlanan alt gelir grubundaki vatandaşlar ile emekliler için konut projeleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Turan, Manisa'daki konut projelerine ilişkin şunları kaydetti:

"Manisa'da da talep olan bölgelerde bu doğrultuda konutlar üreteceğiz. Yunusemre ilçemizde üzerinde çalıştığımız 5 bin 500 konutluk bir proje var. Buradaki proje, TOKİ'nin büyük projeleri arasında yer alıyor. Yunusemre Belediyesi tarafından talep toplama işlemi gerçekleştirildi ve ilk bin 200 konutluk aşamasıyla ilgili ihale günü de alınmış durumda. Eylül ayının sonunda ihalesini yapacağız. Bu bin 200 konutluk projeden sonra da peyderpey yapacağımız çalışmalarla 5 bin 500 konuta ulaşmış olacağız. İnşallah Manisa'da yeni bir şehir inşa ediyoruz. Proje tamamlandığı zaman 20-25 bin nüfuslu yeni bir yerleşim birimi oluşacak. Takdir edersiniz ki bu nüfus, Anadolu'da birçok ilçenin nüfusu demektir. Yeni burada aslında bir ilçe inşa etmiş olacağız. Bu proje çok yeni bir şehircilik anlayışını da ortaya çıkaracak. Bu yaşam alanı içerisinde semt, cadde, cami, meydan ve kafeteryalarda bulunacak."

Kaynak: AA