Çocuğun Yanlış İğne Nedeniyle Yürüme Güçlüğü Çektiği İddiası

Ayvalık ilçesinde, boğazındaki ağrı nedeniyle götürdükleri hastanede 7 yaşındaki çocuklarının, yapılan "hatalı" iğne sonucu rahatsızlandığını iddia eden aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çocuğun Yanlış İğne Nedeniyle Yürüme Güçlüğü Çektiği İddiası
Anne Fatma Solkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Erdoğan Gökdeniz Solkol'u 3 ay önce boğazındaki ağrı nedeniyle Ayvalık Devlet Hastanesine götürdüğünü söyledi.

Doktorlar tarafından muayene edilen oğluna kanser tanısı konulduğunu belirten Solkol, teste tabi tutulmadan penisilin iğnesi vurulduğunu savundu.

Solkol, oğlunun kalçasındaki bir sinire isabet eden bu iğneden sonra yürüme güçlüğü çekmeye başladığını anlattı.

Kanser teşhisiyle adeta yıkıldıklarını dile getiren Solkol, şöyle devam etti:

"Tek başına yürüyemiyor, sürekli birinin yardımına muhtaç. Tek derdim, çocuğumun eski sağlığına kavuşması. Bir gün kendi başına yürümek isterken yere düşüp başından yaralandı. Bu hastaneye defalarca gittim ancak ümidimi kestim. Daha sonra İzmir'e gidip Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene ettirdim. Her iki hastanede de profesör ve doçentler, hassas incelemeleri sonrasında çocuğumun kanser olmadığını ve sadece penisilin iğnesi nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini tespit etti."

Eşinin bir besihanede temizlikçi olarak çalıştığı bilgisini veren Solkol, oğlunun tedavisi ve yol masrafları için yaptıkları harcamalar nedeniyle maddi sorunlar yaşadıklarını belirtti.

Solkol, konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Savcılığa verdikleri dilekçede, Ayvalık Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli bir doktordan şikayetçi olduğunu aktaran Solkol, "Bu doktorun, bir tahlile bakarak emin olmadığı halde kanser teşhisi koyup bunu direkt yüzüme söylemesinden dolayı yaşatmış olduğumuz sıkıntılar nedeniyle şikayetçiyim. Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum" diye konuştu.

- "Fizik tedaviyle sağlığına kavuşacak"

Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gonca Bulut ise çocuğu takibe aldıklarını ve sıkıntılı bir durumunun olmadığını kaydetti.

Onun, fizik tedaviyle sağlığına kavuşacağını anlatan Bulut, "Türkiye'nin her yerinde hastanelerde bu tür olumsuzluklar olabiliyor" dedi.

Kaynak: AA