Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin kuzeyindeki muhalif birliklerin, rejimin güçlerinin başkent Şam'ın Zebadani ilçesine ağır silahlarla düzenlediği saldırılarına karşılık Halep'te Nubul ve Zehra beldesi ile İdlib'te Fua köyüne füze ve havan toplarıyla saldırdığı bildirildi.

Suriye'deki İç Savaş
Halep'in Fethi Operasyon Merkezinden bir kaynak, Hizbullah destekli rejimin Şam'ın Zebadani ilçesine kara ve havadan saldırılarına karşılık verildiğini açıkladı. Açıklamada, Halep Fethi operasyon merkezine bağlı birliklerin de Halep'in kuzeyinde yönetimin denetimindeki Nubul ve Zehra beldelerine yaklaşık 100'e yakın havan topu, 125'e yakın da mutfak tüpünden bozma havan topu ve grad füzesiyle saldırıldığı belirtildi.

-"Fetih Ordusu, Fua köyüne ağır silahlarla saldırdı"

Bu arada, çatı muhalif birliği Fetih Ordusuna bağlı birliklerin İdlib'in kuzeydoğusundaki Hizbullah destekli rejim güçlerinin denetiminde olan Fua ve Kafraya köylerine 400'e yakın havan, "cehennem" ve "cehim" topuyla saldırdığını ifade eden Fetih ordusunun saha komutanlarından Ebu Firas, muhaliflerin Fua'da saldırdığı yerlerden yoğun dumanların yükseldiğini ifade etti.

Muhaliflerin söz konusu köyler çevresinde ilerleme sağladığına işaret eden Firas, "Fetih Ordusuna bağlı birlikler, rejimin Zebadani ilçesine ağır silahlarla düzenlediği saldırılara yönelik muhaliflerde İdlib kırsalında rejimin denetiminde olan Fua ve Kafraya köylerine saldırdı" diye konuştu.

Kaynak: AA