Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptal

IŞİD'in Suruç'ta canlı bomba ile düzenlediği intihar saldırısından sonra 265 bin kişilik Emniyet Teşkilatı'nda tüm izinler iptal edildi.

Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptal
Yıllık ve mazeret izinleri de ikinci bir emre kadar durduruldu. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Vali Mükerrem Ünlüer, bu konuda 81 İl Valisi'ne önceki gün yazılı talimat gönderdi.

İZİNLER İPTAL EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı, İl Emniyet Müdürlükleri, PMYO ve POMEM'lerde görevli personelin yıllık ve mazeret izinlerinin 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılmış olduğunu belirten Müsteşar, “İzinle bulunan personeli çağırıp görevlerine başlatın” emri verdi.

GÖREVE ÇAĞRILDI
Vali Ünlüer, ayrıca 2. bölgeye ataması yapılan emniyet hizmetleri sınıfı personelinin 20 Temmuz günü mesai saati bitimine kadar ilişiklerinin kesilerek en geç 5 Ağustos 2015 tarihine kadar görevlerine başlamalarının sağlanması talimatı verdi.

32 kişinin ölümü ile 103 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar eyleminin ardından Emniyet Teşkilatı'nda planlanan izinlerin kaldırılması, izindeki personelin göreve çağırılması ile doğu-güneydoğu şark görevi sayılan 2. bölge illerine tayin edilen polislerin hemen ilişiklerinin kesilip yeni atandıkları illere göreve başlatılması emri verilmesi manidar bulundu. Bu durumun, MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi'nden gelen “istihbaratlardan” kaynaklandığı ifade edildi.

BOMBALI ARAÇLAR

istihbarat birimlerinin IŞİD'in canlı bomba dışında Türkiye'ye yönelik bomba yüklü araçlar ile benzer terörist saldırılar planladığı yönünde alınan duyumlar üzerine polislerin izinlerinin kaldırıldığı, yeni olası intihar/bombalı eylemlere karşı güvenlik tedbirlerinin ülke çapında en üst seviyeye çıkartıldığı öne sürüldü.

Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalŞanlıurfa Suruç'ta büyük patlama Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalPatlamadan önce böyle poz vermişler Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalSuruç ile eşzamanlı Kobani'de de patlama Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalBaşbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Suruç talimatı Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalİçişleri Bakanlığı: Failler yargı önüne çıkartılacak Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalCanlı bomba 18 yaşında bir kız Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalHastaneden ilk açıklama: Parça tesirli bomba ve yanık Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalKılıçdaroğlu'ndan saldırı açıklaması Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalAK Parti'den saldırı açıklaması Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalSaldırı sonrası HDP'den ilk açıklama Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalDehşet bölgesi Şanlıurfa Suruç'tan geriye kalanlar Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalBaşbakan Davutoğlu: İlk bulgular canlı bomba ve DEAŞ'ı işaret etmektedir Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalSuruç'u karıştıran iddia! Resmi açıklama geldi Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalBeyaz Saray Suruç'taki saldırıyı kınadı Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalSuruç saldırısı Taksim'de protesto edildi Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalFigen Yüksekdağ'dan 'Suruç' açıklaması Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalBahçeli'den Suruç açıklaması Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalCan Dündar'dan provokatif tweet! Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalEmniyet saldırganın görüntülerini buldu Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalBombacı kadın kılığında erkek mi? Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalSuruç'taki saldırıda Rus yapımı TNT kullanılmış Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalSuruç'ta ölen gencin kız arkadaşı yürek yaktı Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalÖlenlerin kimlikleri belli oldu Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalNuman Kurtulmuş'tan Suruç açıklaması Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalSelahattin Demirtaş'tan Suruç açıklaması Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptalBaşbakan Davutoğlu Suruç'ta açıklama yaptı Emniyette alarm! 81 ilde izinler iptal