Davutoğlu: Millete saygısızlık etmem

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Ben herşeyi yaparım ama, millete saygısızlık etmem" dedi.

Davutoğlu: Millete saygısızlık etmem
Davutoğlu: Millete saygısızlık etmem
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İskele Sancak programında Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. 

Başbakan Davutoğlu, Mehmet Acet'in 'Gönlünüzde bir erken seçim geçiyor olabilir bunu saklıyor olabilir misiniz?' sorusunu üzerine şu yanıtı verdi;

MİLLETE SAYGISIZLIK ETMEM


Ben her şeyi yaparım ama millete saygısızlık yapmam. Benim gönlümden ne geçtiği önemli değil, milletin gönlünden ne geçtiği önemli. Miilet bize hükümert kur dedi. Ben tutup da millete 'Sen hata yaptın. Haddini bil' demem. Milletin dediğini yapmaya çalışırım. Ama karşı taraf da yapmıyor, sonuçta erken seçime gideceksek bunu da millet takdir eder. Uzlaşamazsak gerekçesi biz olmayız.

BAŞKANLIK İÇİN İKİ İSİM VARDI...

Bazıları şunu bekliyordu; AK Parti tek başına iktidar olamayınca parti içinde bir karışıklık bekliyordu ancak durum görüldüğü gibi böyle olmadı.Biz adayı tespit ederken bile herkese sorduk ve o şekilde karar verdik. Meclis Başkanlığı için süreçte iki adayımız vardı. Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz'la da ayrı ayrı görüştüm. Son olarak ikisi ile birlikte görüştük ve karar verdik. Nabi Avcı, İsmet Yılmaz daha iyi bir isim dedi. MHP bize destek olmadı. MHP kendi çizgisinde yürüdü.MHP bu süreçte bize değil CHP'ye mesaj verdi.

BEYAZ GAZETE