Manavgat'ta Festival Takvimi Açıklandı

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenecek festivallerin takvimi açıklandı.

Manavgat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yılki festival takvimine göre 6. Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali 23-25 Temmuz'da, 20. Manavgat Barış Suyu Festivali 14-16 Ağustos'ta, 15. Side Dünya Müzikleri Festivali 10-17 Eylül tarihlerinde, Manavgat Belediyesi Toplu Sünnet Şöleni 4 Eylül'de, Manavgat 4. Yağlı Pehlivan Güreşleri 20 Eylül'de yapılacak.

Ekim ayı sonunda ise Manavgat Bisiklet Festivali düzenlenecek. Bu arada 28 Eylül-16 Ekim tarihlerinde de "Taş ve Su" konulu Taş Heykel Sempozyumu gerçekleştirilecek.

Titreyengöl-Boğaz mevkisinde düzenlenecek ve 3 gün sürecek 6. Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali'nde motosiklet cambazı Troger Mokus, gösteri yapacak. Festivalde Can Bonomo'nun yanı sıra Buzuki Orhan, Sansür grubu, Cambaz gibi sanatçılar da sahne alacak.

Atatürk Kültür Merkezi kompleksinde gerçekleşecek 20. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali ise sanat etkinliklerinde ise Serdar Ortaç, Edip Akbayram, Candan Erçetin, Aydilge, Leman Sam ve Yeni Türkü sahneye çıkacak.

Bu yıl 15'incisi düzenlenecek Side Dünya Müzikleri Festivali'nde de kent tarihinin mistik, gizemli dokusu müzikle buluşacak. Etkinlikler Side'nin iki farklı noktası Apollon Tapınağı ve Side Liman'ında gerçekleştirilecek.

Bu yıl festivalde Anjelika Akbar-Hakan Aysev, Yasmin Levy, Golden Horn Brass, Antalya Senfoni Orkestrası, Anadolu Ateşi, Enbe Orkestrası, Shantell gibi ünlü sanatçılar ve gruplar sahne alacak.

Kaynak: AA