Ramazan'ın Ardından Yalova'da Yaz Sezonu Hızlı Başlayacak

Ramazan’ın ardından Yalova’nın Çınarcık, Termal ve Armutlu ilçelerinde 2 milyon turist bekleniliyor.

Ramazan'ın Ardından Yalova'da Yaz Sezonu Hızlı Başlayacak
Marmara Bölgesinin turizm mekanı olan Yalova’da Ramazan’ın bitmesi ile birlikte yaz sezonu tam anlamıyla açılacak. İlin 3 önemli turizm merkezinde de ciddi turist beklentisi var. Bu konuda beklentilerini sıralayan ilçe belediye başkanları ise yoğunluğun eylül sonuna kadar süreceğine kesin gözüyle bakıyorlar.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "İlçede ciddi bir Arap turist sayısı halen var. Her gün de otobüslerle kafileler gelmeye devam ediyor. Rezervasyonlar neredeyse doldu. Bu yıl 1 milyon turisti ilçemizde ağırlayacağımızı bekliyorum" dedi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, "İlçede bu yıl 500 bin turist ağırlayacağımızı düşünüyorum. Ramazan’ın bitmesinin ardından yerli ve yabancı turistler ilçeye akın etmeye başlar ve tam doluluk oranını yakalarız. Ben bu sezonun kısa da olsa hareketli geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "İlçede bu yıl ki turist hedefimiz 500 bini yakalamak. Sezonun Armutlu’da da oldukça hareketli geçeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA