Acılı Anne Açıklaması 'Oğlum İntihar Etmedi, Kazayla Hayatını Kaybetti'

Muş’ta, acılı bir anne, oğlunun intihar etmediğini, kaza kurşunuyla öldüğünü söyledi. Hasköy ilçesinde jandarmada görevli M.G’in oğlu S.G’in babasının tabancasıyla intihar ettiği iddia edilmişti.

Acılı Anne Açıklaması 'Oğlum İntihar Etmedi, Kazayla Hayatını Kaybetti'
Olaydan 6 ay sonra anne Fatma Gülen, adliye önünde açıklama yaparak "Oğlum intihar etmedi, kaza kurşunuyla hayatını kaybetti" dedi.

Muş Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Fatma Güven, 17 yaşındaki oğlu S.G.’in, babasının beylik tabancasını arkadaşlarına gösterirken yanlışlıkla silahın ateşlenip yaşamını yitirdiğini belirtti.

Fatma Güven, bazı haber kaynaklarının ‘babasının beylik tabancasıyla intihar etti’ başlıklı haberlerine tepki gösterdi. Kaza kurşunuyla yaşamını yitiren oğlunun raporları ve şahitlerin ifadelerinin olduğunu anlatan anne Fatma Güven, şunları söyledi: “Ben, annesiyim, benim oğlum intihar etmedi. Bütün televizyonlar ve sitelerde intihar etti diye geçti ama benim çocuğum intihar etmedi. Raporlarıyla ben her şeyi ispatlarım, şahitleri var ve kardeşi şahittir. Tanıyan konuşmuş tanımayan konuşmuş yorum yapmış, insan utanır, Allah korkusu olur. Tek erkek çocuğumdu."

Oğlunun 17 yaşında ve öğrenci olduğunu kaydeden anne Fatma Güven, şöyle konuştu: “Babasının silahını arkadaşına gösterirken yanlışlıkla elinde patlattığı için beynine gelen kurşunla hayatını kaybetti. Bunu aynı günden itibaren intihar diye geçiyorlar. Uzman çavuş deniliyor benim çocuğum uzman çavuş değil babası uzman çavuş."

Adliyeye geliş amacının haberleri yayınlayan gazetecileri mahkemeye vermek olduğunu vurgulayan Fatma Güven, sözlerini şöyle tamamladı: “Adliyeye geliş amacım bu haberleri yapanları mahkemeye vermek. Mahkemede hakkımı aramak, intihar olmadığını ben her şekilde ispatlıyorum. Bütün haberlerde halen intihar diye geçebiliyor. Benim çocuğum intihar etmedi, yanında kardeşi ve arkadaşları var. Böyle bir şey olmuş olsa önce ben bir sorarım niye diye.”
Kaynak: İHA