15. Yayladağı Kültür Ve Aba Güreşi Festivali'ne Doğru

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, 15. Yayladağı Kültür ve Aba Güreşi Festivali'nin bu yıl 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

Kalkan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen festivalin bu yıl da oldukça renkli geçeceğini söyledi.

Festivalde en güzel çilek yarışması, aşıklar atışması, dama ve tavla yarışmasından aba güreşlerine kadar çok geniş kapsamlı bir içeriğin olacağını ifade eden Kalkan, şöyle devam etti:

"Yayladağı'nın kültürünü ve değerini tanıtmak için bu festivali gerçekleştiriyoruz. 15'incisi düzenlenecek festivali bu yıl aba güreşinin ötesine taşıyacağız. Bir hafta sürecek olan festivalde çilek tanıtımı için en iyi çilek yetiştiricisi, en iyi hayvan yetiştirici seçilecek. Sportif faaliyetler olacak. Bisiklet yarışması olacak, sünnet şöleni yapacağız. Mucitler yarışmasıyla yetenekleri ortaya çıkaracağız. Bölgenin göç vermesini engellemek için çalışmalar yapacağız. Büyük Yayladağ Buluşması'yla halkımızla bir araya geleceğiz."

Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık da güzel bir etkinlik olacağını ifade ederek, "Festivalde, Yayladağı Kurultayı yapacağız, tüm yetişmiş insanları burada ağırlayıp fikir alış verişinde bulunacağız. Sahip olduğumuz güzellikleri sizlerle paylaşmak istiyoruz, herkesi ağırlamaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak: AA