Yabancı Uyruklu Hırsızlık Şüphelileri, Güvenlik Kamerasına Takıldı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, müşteri gibi girdikleri iş yerinden cep telefonu ve güneş gözlüğü çalan Kolombiya uyruklu biri kadın 2 kişi, güvenlik kamerası tarafından tespit edildi.

İddiaya göre, Yıldırım ilçesinde gözlük satan bir iş yerine gelen Kolombiya uyruklu G.H.C (25) ve K.J.T.J (23) adlı turistler, güneş gözlüğü bakmaya başladı. Bir süre sonra G.H.C'nin çalışanı oyalamasını fırsat bilen K.J.T.J, vitrinde bulunan 500 lira değerindeki güneş gözlüğü ile masanın üzerine bırakılan iş yeri sahibine ait 2 bin 500 lira değerindeki cep telefonunu aldı.

İş yerinden çıkan zanlılar, kiralık araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Bir süre sonra iş yeri sahibine ait cep telefonunun yerinde olmadığını fark eden çalışan, durumu patronuna bildirdi.

Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen iş yeri sahibi, müşteri gibi içeriye giren zanlıların cep telefonunun yanı sıra vitrindeki bir güneş gözlüğünü de çaldıklarını tespit etti.

Olayın haber verilmesi üzerine polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların eşkalini belirledi.

Polis ekipleri, zanlıları kullandıkları aracın içinde Yalova'da gözaltı aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA