KTO Karatay Üniversitesi'nde 'İşim 1512'De' İle Fikirler Şirkete Dönüşecek

KTO Karatay Üniversitesi’nde geleceğin girişimcilerine, İŞİM 1512’de programını anlatıldı.

KTO Karatay Üniversitesi'nde 'İşim 1512'De' İle Fikirler Şirkete Dönüşecek
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İŞİM 1512’de Programı ile yenilikçi fikirleri şirketlere dönüştürecek. Konya Teknokent Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, İŞİM 1512’de projesini KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerine anlattı. Sadece lisans mezunu olma şartının arandığı ve araştırmacıların katılabileceği program girişimcilere birçok ilde iş rehberliği, girişim kampları, eğitimler, ön kuluçkalık gibi hizmetler sağlayacak. İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştiren girişimci adayları, ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvuracak ve bu yıl 150 bin liraya yükseltilen hibe destekten yararlanmak için yarışacak.

“SADECE CESARETLİ OLMANIZI İSTİYORUM”

KTO Karatay Üniversitesinde gerçekleştirilen İŞİM 1512’de programına konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, her insanın birer girişimci adayı olduğunu söyledi.

Katılımcılara proje üretme konusunda cesaretli olmaları gerektiğini söyleyen Rektör Sade, “Fikrimiz basit olabilir, bir hocanız olarak sizden sadece cesaretli olmanızı istiyorum. Devlet tarafından 150 bin liralık destek veriliyor. Kendi şirketinizi kurma fırsatına sahip oluyorsunuz. Aramızda proje üretecek birçok yetenekli arkadaşlarımız, öğrencilerimiz var. Ben sizlerin cesaretine güveniyorum” şeklinde konuştu.

“AMAÇ FİKİRLERİ TEŞEBBÜSLERE DÖNÜŞTÜRMEK”

İŞİM 1512’de projesinin yürütücüsü Konya Teknokent Müdür yardımcısı Yeliz Erenler ise projenin amacını anlattı. Erenler, “İŞİM 1512’de ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmıştır. Girişimcilerin iş fikirlerini yeni teşebbüslere döndürmek amacıyla bu programı yürütüyoruz. Tek şart lisans ve üzeri bir mezuniyetinizin olması. Projelerimizin kabulünde gerçekleştirilebilir ve özgün olması kabul edilmesi için önemli kriterlerden” ifadelerini kullandı.

Programa başvurular, 24 Temmuz tarihine kadar https://www.isim1512.de adresinden yapılabilecek.
Kaynak: İHA