Dilek 1 Yıldır Kayıp

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kaybolan 21 yaşındaki Dilek Karaömer’den ailesi yaklaşık 1 yıldır haber alamıyor.

Dilek 1 Yıldır Kayıp
Karamağara Mahallesi’nde oturan baba Çetin ve anne Şükran Karaömer, kaybolan kızlarının ardından gözyaşı döküyor.

Ailenin 7 ferdinden en küçüğü olan Dilek’i bulmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen baba Çetin Karaömer, "16 Ağustos 2014 tarihinde tüm aile fertleriyle birlikte akşam yemeğini yedikten sonra evimizin balkonunda saat 24.00’e kadar oturduk. Daha sonra kızım ben yatmaya gidiyorum diyerek odasına geçti. Sabah uyandığımda ise kızımız Dilek’i odasında ve çevrede tüm aramalarımıza rağmen bulamayınca jandarmaya müracaat ettim. Jandarma ve polisin yapmış olduğu araştırmalarda kızımın hiçbir izine rastlanmadı" dedi.

Aradan 20 gün geçtikten sonra Yozgat’tan bir kişinin telefonla kendilerini arayıp, kızlarına ulaşabilecekleri bir telefon numarası verdiğini belirten Karaömer, "Hemen verilen telefon numarasını aradığımızda karşımızdaki kişi kendisinin isminin Onur A. olduğunu ve Hatay’da askerlik yaptığını, numaranın kendisine ait olduğunu ancak bu numarayı dayısı Metin B.’nin kullandığını, Metin B.’nin ise İzmir Menemen’de ikamet ettiğini belirtmesi üzerine savcılık kanalıyla ismi geçen şahsa ulaşmaya çalıştık. Bu şahsın daha önceleri de gasp ve tecavüz suçlarından sabıkalı olduğunu öğrendiğimizde endişemiz daha da arttı" diye konuştu.

Şahsın Menemen Savcılığı’nın talimatıyla alınan ifadesinde Dilek Karaömer’i tanımadığını belirtince serbest bırakıldığını anlatan Karaömer, "Ancak Metin B. isimli şahıs bizi arayarak ’Kızınızla hiçbir ilgim yok. Bir daha da beni aramayın ve hakkımda suç duyurusunda bulunmayın’ dedi.

O günden bugüne de kızımızdan hiçbir haber alamıyoruz. Kızımın bulunması için devletimizden yardım bekliyorum" dedi.

Gözü yaşlı anne Şükran Karaömer ise, "Ne olursa olsun kızımı istiyorum. Devletimiz büyüktür. Kızımı mutlaka bulur. Kızımı gören, yerini bilen varsa insanlık namına bize haber versin. Herkesin çocuğu vardır. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın" diye konuştu.

Kaynak: İHA