Susurluk Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayer Açıklaması

Susurluk Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Metin Ayer, Bandırma-Susurluk arasında günde karşılıklı iki sefer yapan TCDD ile ilçede faaliyet gösteren minibüs esnafının eşit şartlarda rekabet edemediğini söyledi.

Ayer, hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir Valiliğinin, Susurluk-Bandırma arasında kendilerine kişi başı yolcu taşıma bedeli olarak 7 TL fiyat verdiğini belirtti.

Minibüslerinin bu fiyatta yolcu taşırken TCDD'nin zarar etmesine rağmen ÖTV'siz akaryakıt tüketiminden dolayı trenlerle aynı güzergahta kişi başı 2,5 TL'den sefer düzenlediğini dile getiren Ayer, şunları kaydetti:

"Trenlerin kalkış saatlerinde Bandırma-Susurluk arasında sırası bulunan minibüsçü esnafımız, boş seferler yaparak ciddi zararlar etmektedir. Yetkililerden bu konuda somut bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Minibüsçü esnafımızın da TCDD ile rekabet edebilmesi için ÖTV'siz mazot uygulamasından faydalanması gerekiyor. Bandırma-Susurluk arasında faaliyet gösteren minibüsçü sayısı 57'dir. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde çok sayıda esnaf kontak kapatmak zorunda kalacaktır."

Kaynak: AA