İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki, İsrail hapishanesinde açlık grevinde bulunan Hıdır Adnan'ın sağlık durumunun "kritik" olduğunu belirtti.

Karaki, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail yönetimin idari tutukluluk uygulamasını protesto için 35 gündür açlık grevinde olan Adnan'ın, kısa sürelerle bilinç kaybı yaşamaya başladığını, büyük ölçüde kilo kaybettiğini ve kalbinde de rahatsızlık olduğunu belirtti.

"Tutukluların mahkemeye çıkarılmaksızın 10 yıl hapiste tutulmasının ancak İsrail'de görülebileceğini" dile getiren Karaki, İsrail'in uluslararası yasaları ve insan haklarını en çok ihlal eden ülke olduğunu vurguladı. Adnan'ın hayatından İsrail hükümetinin sorumlu olduğunun altını çizen Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, "tüm uluslararası ve insani normları ihlal anlamına gelen idari tutuklama uygulamasına derhal son verilmesi" çağrısında bulundu.

Geçen yıl temmuz ayından bu yana İsrail'deki bir hapishanede tutulan İslami Cihad Hareketi'nin önemli isimlerinden Hıdır Adnan (36), 5 Mayıs'ta "idari tutukluluk kararının uzatılmasını protesto için açlık grevine başladığını" duyurmuştu.

Kaynak: AA