Goodyear'ın Global İşbirliği Sona Erdi

Goodyear, dört ortak girişimden oluşan global işbirliğini sona erdirme konusunda anlaştığını duyurdu.

Goodyear Lastikleri T.A.Ş., dört ortak girişimden oluşan global işbirliğini sona erdirme konusunda anlaştığını duyurdu. Anlaşmada; Goodyear’ın Dunlop marka lastikleri Türkiye ve Avrupa pazarında satmayacağı ancak üretimine 10 yıl daha devam edebileceği belirtildi. Goodyear’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"The Goodyear Tire & Rubber Company 4 Haziran 2015 tarihinde, Sumitomo Rubber Industries, Ltd. (’SRI’) şirketi ile mevcut ve aralarında Avrupa’da kurulu bir şirketin de yer aldığı dört ortak girişimden oluşan global işbirliğini sona erdirme noktasında bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Goodyear Dunlop Tires Europe B.V., mevcut ortak girişimin piyasaya hizmet sunduğu Avrupa ülkelerinde tüketici, ticari, motosiklet ve yarış arabaları lastikleri pazarlarındaki Dunlop marka lastikleri satma hakkını tamamen elinde tutmaya devam ederken, SRI ise, global işbirliği kapsamında Türkiye’nin de dahil olduğu ve önceden münhasır haklara sahip olmadığı bazı ülkelerde, Dunlop markası ile ilgili münhasır haklara sahip olacaktır. Dolayısıyla, Goodyear Lastikleri T.A.Ş., 2015’in dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanan ilgili işlemleri takiben, Dunlop markalı lastikleri Türkiye ve Avrupa ülkeleri haricindeki ihracat pazarlarında satma hakkına sahip olmayacaktır. Goodyear Lastikleri T.A.Ş.’nin İzmit ve Adapazarı fabrikaları Avrupa pazarı için önümüzdeki 10 yıl boyunca Dunlop lastiklerini üretmeye devam edebilecektir.

Dunlop markalı lastik satışları, Goodyear Lastikleri T.A.Ş.’nin 2014 yılı bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarına göre, satış hacminin, net satışlarının ve net karının, sırasıyla, %5,2, %4,3 ve %6,5’ini oluşturmaktadır".
Kaynak: İHA