Verimli Tarım Arazisinden İzinsiz Toprak Alındığı İddiası

Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca Beldesi Belediye Başkanı Serdar Türker, özel bir firma tarafından yaklaşık 6 ay önce 7 bin dönüm alandan 400 kamyon birinci sınıf tarım toprağının izinsiz şekilde alındığını ifade ederek, "Aynı firmanın yetkili ve çalışanlarını bölgeye gelerek topraklarımızı alırken suçüstü yakaladık" dedi.

Türker ile bazı vatandaşlar, Saha mevkisinden özel bir firma tarafından izinsiz toprak alındığı bilgisi üzerine bölgeye gitti. Firma yetkilileri ile vatandaşların tartışması üzerine jandarmaya haber verildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede firmanın izinsiz toprak aldığının belirlenmesi üzerine çalışma durduruldu. Firma yetkilileri ve iş makineleri bölgeden uzaklaştırıldı.

Belediye Başkanı Türker, burada yaptığı açıklamada izinsiz toprak alınan bölgenin verimli tarım arazisi olduğunu ifade etti. Türker, yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Yaklaşık 6 ay önce aynı firmaya, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "izinsiz toprak aldığı" gerekçesiyle 27 bin 500 lira para cezası uygulandığını bildiren Türker, şöyle konuştu:

"Özel bir firma tarafından yaklaşık 6 ay önce 7 bin dönüm alandan 400 kamyon birinci sınıf tarım toprağı alınmıştır. Aynı firmanın yetkili ve çalışanlarını, bölgeye gelerek topraklarımızı alırken suçüstü yakaladık. Sabah bölgede çalışma yapıldığını gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Şoka uğradık. Aynı firma bölgeden toprak almaya çalışıyordu. Yetkililere haber verdik. Toprak alımını şu anda durdurduk. Bu bölge toprakları birinci derecede tarım arazisi. Çocuklarımızın ve insanımızın geleceğini koruyacağız."

Bölgede tarlası bulunan 82 yaşındaki Ahmet Yörükoğlu da toprağın izinsiz alındığını belirterek, "Topraklarımıza sahip çıkacağı" dedi.

Kaynak: AA