Türkiye mültecilere kucak açtı

Türkiye ikinci Kobani saldırısında da bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplara adeta kucak açtı.

Türkiye mültecilere kucak açtı
Türkiye mültecilere kucak açtı
1933 ARAÇLIK YARDIM GÖNDERİLDİ

Kuşatmadan etkilenen 194 bin sivili topraklarına kabul eden Türkiye, geçtiğimiz yıldan bu yana bin 933 araç insani yardım malzemesini Kobani'ye gönderdi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça olarak yaptığı açıklamada Kobani'deki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Açıklamaya göre, Suriye'deki çatışma ortamından etkilenenlere ciddi yardımlar yapıldı. Kobani başta olmak üzere yapılan yardımlar özetle şöyle

TÜRKİYE'NİN 3 GÜNDE ALDIĞI MÜLTECİ SAYISI AVRUPA'NIN 4 YILDA ALDIĞINDAN FAZLA

'Türkiye, Kobani kuşatmasından etkilenen 194.000 sivili topraklarına kabul etti. 19-22 Eylül tarihleri arasında kabul edilen 134.000 kişi, tüm Avrupa ülkelerinin 2011'den itibaren aldığı sığınmacılardan daha fazla.

TERK ETMEYENLERE DE YARDIM

Kobani'yi terk etmek istemeyen sivillere gıda, su, ilaç, kıyafet ve kişisel hijyen malzemesi yardımı yapıldı. 19 Eylül 2014'ten itibaren Kobani bölgesine 1.933 araç (202 TIR ve 1.731 kamyon) insani yardım malzemesi gönderildi.

35 BİN KİŞİLİK GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ

DAEŞ terörü nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınan siviller için 35.000 kişi kapasiteli Suruç Geçici Barınma Merkezi kuruldu. Suruç Geçici Barınma Merkezi'nde hastaneler, okullar, yetişkinler için meslek edindirme kursları ve süpermarketler bulunuyor.

EKOLOJİK KAMP

Türkiye'nin en büyük kampı olan Suruç Geçici Barınma Merkezi, bünyesinde bulunan yüzde yüz su arıtma sistemi nedeniyle 'ilk ekolojik kamp' olarak adlandırılıyor.'