Nükleer Santralleri Çalıştıran Fabrika

Rusya'nın inşa ettiği nükleer enerji santrallerinde kullanılan yakıtlar, Moskova yakınlarındaki fabrikada üretiliyor.

Uranyum peletinden, yakıt demetine kadar nükleer yakıtın tam döngüsünün yapıldığı Elemaş fabrikasının kapıları Anadolu Ajansına açıldı.

Fabrikadaki üretim zinciri uranyum dioksit tozunun elde edilmesiyle başlıyor. Uranyum dioksit tozu, uranyumun ham maddesi olan uranyum florürün buharlaştırılması ve dönüştürülmesiyle elde ediliyor. Elde edilen toz, özel ekipmanlar vasıtasıyla yüksek basınç altında peletlere dönüştürülüyor.

Bu peletler, belirli işlemler sonrasında özel alışımdan yapılmış yakıt çubuklarına dolduruluyor. Daha sonra bu yakıt çubukları ve bağlantı elemanlarıyla reaktörü meydana getiren ve ısıyı enerjiye dönüştüren yakıt demetlerine çevriliyor.

Depolama ve taşıma yönünden diğer yakıt türlerine göre avantaj sunan küçük ebatlardaki yakıt demetlerinin şekli, kullanılacak reaktör türüne göre değişiyor.

Yakıt demetinin en küçük parçasına yakıt peletleri deniyor. Peletler, 7,6 milimetre çapında ve 9 ila 11,5 milimetre uzunluğunda, toplam ağırlığı 4,5 gram olan ve küçük kapsül haplara benziyor.

Düşük oranda zenginleştirilmiş uranyumdan yapılan bu pelet, 50 varil petrol, 442 kilogram kömür veya 900 metreküp doğalgazdan alınan enerjiyi sağlayabiliyor.

Elemaş fabrikasında üretilen bu yakıt demetleri, Akkuyu Santrali'nin enerji üretiminde de kullanılabilecek.

Akkuyu santraline kurulacak 4 bloğun çalışması durumunda, santralin bir buçuk yıllık enerji yakıtını temin etmek için 700 yakıt demeti gerekiyor. 700 yakıt demeti Türkiye'nin bir yıllık enerji ihtiyacının yüzde 17'sini karşılayabilecek 35 milyar kilovat enerji üretiyor .

-Bir santralde futbol sahasını kaplayacak kadar yakıt kullanılıyor

Yakıt üretiminde çalışan uzmanlar, bir nükleer santralin bütün çalışma ömrünce ihtiyaç duyduğu yakıt demetlerinin ancak bir futbol sahasını kaplayacak kadar olabileceğini belirtti.

Nükleer yakıtın, diğer yakıtlar gibi karbondioksit gazı oluşturmadığını, böylece sera etkisi de yapmadığını vurgulayan uzmanlar, pratikte uygulanmasa da bir santralde kullanılanacak toplam yakıtı bir defada almanın mümkün olduğunu söyledi.

Kaynak: AA