Altındağ'da Ramazan Heyecanı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu yılın ilk iftar yemeğinde geleneği bozmayarak yine Altındağlı hemşehrileriyle bir araya geldi.

Altındağ'da Ramazan Heyecanı
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve eşi de katıldı.

İftar yemeğinde yaklaşık 500 kişi yer aldı. Yıldıztepe ve Ali Ersoy Mahalle sakinlerini Ulucanlar Cezaevi’nde ağırlayan Tiryaki, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni eden Tiryaki, “Kalplerin iman ile dolduğu bu mübarek ayda dostluklar pekişmeli, küslükler son bulmalı” dedi.

Ramazan ayının ilk iftarında hep bir ağızdan dualar edildi. Hamamönü sokakları ise Ramazan’ın ilk gününde havanın yağmurlu olmasına rağmen oldukça kalabalıktı. Orucunu açmak isteyen vatandaşlar, soluğu yine Hamamönü’nde aldı. Hamamönü sadece Altındağlılar’ın değil, Ankara’nın dört bir tarafından gelen vatandaşların da tercihi oldu. Cengiz Taşkent’in tasavvuf dinletisiyle başlayan Hamamönü ramazan programları sema gösterisiyle devam etti. Hacivat ve Karagöz ile yükselen kahkahalar Hamamönü’nü sardı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda Mehmet Işık tasavvuf eserleriyle kulakların pasını sildi. Hamamönü’ndeki stantlar da yine oldukça hareketliydi. Bölgeye bambaşka bir soluk kazandıran stantlar, daha Ramazan’ın ilk gününde Ankaralılar’ın alışveriş noktası haline geldi.
Kaynak: İHA